Frankfurt: Pohod msgr. dr. Nikole Eterovića - nadbiskupa župi oca Ante Antića

Nadbiskup Nikola Eterović pohodio je 28. svibnja 2011. Hrvatsku katolicku župu oca Ante Antića u Frankfurtu te u katedrali Sv. Bartolomeja predvodio svečano misno slavlje u koncelebraciji sa župnikom fra Petrom Klapežom, don Stankom Jerčićem, dr. fra Antom Vučkovićem te dušobrižnicima u toj župi fra Antom-Krešom Samardžićem i fra Ivanom Čikarom. Sakrament potvrde primilo je 84 krizmanika.

Nadbiskupa i sve okupljene u punoj katedrali pozdravio je župnik fra Petar Klapež. "Poseban pozdrav upućujem vama, dragi krizmanici. Vi ste mlada Crkva ove naše Hrvatske katolicke župe u Frankfurtu. Danas ste spremni potvrditi vjeru svojih roditelja. Budite uvijek ponosni na svoj vjerski i nacionalni identitet, koji ste primili preko svojih roditelja. Dajte prostora u svom životu Duhu Božjemu i uvijek ćete iznova doživjeti kako vas oplemenjuju njegovi plodovi."

Krizmanica Tea Lakić u ime krizmanika pozdravila je nadbiskupa Eterovića, koji je podsjetio kako će u slijedeću subotu, 04. lipnja zajedno sa svetim ocem Benediktom posjetiti i našu Domovinu. "Papa Benedikt sve nas poziva da molimo zajedno te subote i nedjelje za naše obitelji. Bit će to slavlje vjere. Crkva je živa i sveopća, kao što se to  danas  osjeća ovdje u katedrali, kao što to očekujemo u ovom idućem tjednu u Zagrebu zajedno sa svetim Ocem papom Benediktom XVI. I vi danas ovdje na ovom slavlju svete Krizme potvrdujete da je Crkva mlada i živa, a to se danas posebno očituje preko mladih koji će primiti Duha Svetoga u sakramentu sv. Potvrde. Nadbiskup je  ujedno  pozvao  krizmanike neka svoju vjeru svjedoče svakodnevno u svojim životnim situacijama, kako bi bili zauzeti u Crkvi i društvu. Sve je vjernike potakao na tri važne potrebe današnje crkve na koje nas posebno poziva i sv. Otac papa, a to su: redovito sudjelovanje na nedjeljnoj svetoj Misi, vratiti u svoj osobni i obiteljski život molitvu, te živjeti po Božjim zapovijedima!

U prikaznim darovima prineseni su kolijevka, križ, vino, voda, kruh, biblija, katekizam, krunica, hrvatska zemlja s košarom novih plodovau, kip Majke Tereze s posebnom molitvom za siromašne, cvijeće i svijeća.  

Na kraju je uime krizmanika zahvalnu riječ biskupu uputio krizmanik Ivan Miloloža. Misno slavlje uveličao je župni zbor "Mato Lešćan" pod vodstvom s. Pavlimire Šimunović.

Župnik je u zahvalnoj riječi sve krizmanike pozvao na zahvalnu svetu Misu kaja će se slaviti zajedno na župskoj nedjeljnoj svetoj misi u Katedrali u 12.00 sati!

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Slika sv. Nikole Tavelića u Promini

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1279
Ovaj mjesecOvaj mjesec55005
UkupnoUkupno7521838

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 557