Šibenik-Šubićevac: Proslava sv. Ante

Relativno mlada župa i još mlađi samostan na Šubićevcu nose ime Sv. Ante Padovanskog. Pripreme za proslavu sv. Ante započele su pobožnošću 13 utoraka, ponajviše zalaganjem gvardijana i župnika fra Ivana Nimca. Osim toga, župljani sv. Ante na Šubićevcu za proslavu svoga zaštitnika pripremali su se devetnicom koju su predvodili šibenski svećenici fra Vitomir Glavaš, fra Perica Maslać, don Krešo Mateša, don Oleg Petrović i msgr. Milivoj Bolobanić. Drugi dio devetnice, od 8. do 12. lipnja, bila je duhovna obnova za župljane. Duhovnu obnovu predvodio je svećenik Zadarske nadbiskupije msgr. Milivoj Bolobanić, koji je svaku večer u 18.00 imao duhovni nagovor, a zatim je bilo slavlje svete mise. Kroz sve dane devetnice vjernici su imali priliku za svetu ispovijed, a kakvo je ozračje vladalo svjedoči činjenica da je 15–ak svećenika u subotu, 11. lipnja, ispovijedalo od 17.00 do 20.30 sati.

U sklopu proslave sv. Ante postavljena je izložba dječjih radova koji su nastali u likovno-kreativnoj radionici koja djeluje pri župi.

Na sam blagdan slavljene su četiri mise: u 7, 9, 11 i 19 sati. Svečano i zavšno slavlje bilo je u 19.00 sati koje je predvodio fra Ivan Nimac, gvardijan i župnik na Šubićevcu. Poslije svete mise uslijedila je procesija oko samostana sa zadržavanjem u samostanskom vrtu u kojem su skupine djece i mladih iz više šibenskih župa i vrtića održale prigodan koncert „Djeca pjevaju sv. Anti“. Na istom mjestu je obavljen blagoslov djece i grada te se procesija s likom sveca ponovno uputila prema crkvi.

Fotografije 

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Slika sv. Nikole Tavelića u Promini

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1438
Ovaj mjesecOvaj mjesec53167
UkupnoUkupno7520000

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 63