Imotski: Proslava 110-te obljetnice rođenja dr. fra Ivana Glibotića

Prigodom obilježavanja 110-te obljetnice rođenja dr. fra Ivana Glibotića, u četvrtak 16. lipnja, u župnoj crkvi sv. Franje u Imotskom slavljena je u 19 sati sveta misa i održan prigodni orguljski koncert uz solo nastup. Euharistijskim slavljem je predsjedao fra Ivan Režić, župni vikar, uz koncelebraciju fra Zorana Kutleše, gvardijana i župnika te fra Bože Lovrića.

Na samom početku mise predsjedatelj je s nekoliko riječi orisao lik pok. fra Ivana, istaknuvši da je bio uzoran redovnik svećenik, nadareni pedagog i glazbenik, ali i nepokolebljivi domoljub u teškim vremenima bešćutnog komunističkog terora.

Nakon misnog slavlja upriličen je, u organizaciji Glazbene škole Dr. fra Ivana Glibotića Imotski, prigodni orguljski koncert i solo nastup. Na orguljama je nastupio mr. Mirko Jankov, nastavnik orgulja, klavira i povijesti glazbe u Glazbenoj školi Imotski te Alma Karmelić, sopranistica, uskoro također djelatnica spomenute Glazbene škole. Na programu su se, uz skladbe fra Ivana Glibotića, izvele skladbe Händela, Durantea, Bӧhma, Clerambaulta i izbor skladbi iz orguljske zbirke Samostana Male braće u Dubrovniku.

Svetoj misi i kasnijem koncertu nazočio je pristojan broj posjetitelja, koji su svojom nazočnošću uzveličali ovu značajnu obljetnicu. Među prisutnima je bila i rodbina pok. fra Ivana. Na samom koncu proslave, ravnatelj Glazbene škole Imotski mo. Ivan Glibota-Crni, čestitao je izvođačima uručivši im prigodni dar.

Fotografije 

Fra Ivan Režić

 

Pretraži sadržaj

Najave

15. prosinca: Brist - Božićni koncert

**********

9. - 25. prosinca: "Božić u Čavoglavama"

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2016
Ovaj mjesecOvaj mjesec31809
UkupnoUkupno6446426

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 50 

Administrator

franodoljanin@gmail.com