Sinj: Primopredaja službe župnika

Na prijedlog dr. fra Željka Tolića, provincijala Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja (Split), mons. Marin Barišić, nadbiskup splitsko-makarski, pisanom odlukom imenovao je  predloženoga fra Pavla Norca Kevu župnikom u župi Gospe Sinjske. Novoimenovani župnik preuzeo je župu u posjed u petak, 17. lipnja 2011. godine, od dosadašnjeg župnika fra Nikice Ajdučića. U ime Franjevačke provincije na primopredaji je bio delegat fra Bože Vuleta, gvardijan, a u ime Splitsko-makarske nadbiskupije don Stipe Ljubas, dekan i župnik u Trilju.

S lijeva: Fra Pavao, don Stipe, fra Nikica
.

Fra Nikica Ajdučić (Gala, 1975.), vršio je službu sinjskog župnika od 7. srpnja 2006. do 17. lipnja 2011. Bogu i Čudotvornoj Gospi Sinjskoj zahvalan je za bogata iskustva koja je stekao u toj župi i Svetištu, kao i za plodnu suradnju sa svim članovima župe, osobito s braćom župnim vikarima te s volonterima i voditeljima raznih skupina i manjih zajednica u župi. Fra Nikica preuzima službu župnika u župi Podbablje u utorak, 21. lipnja 2011. godine.

Fra Bože Vuleta, gvardijan i upravitelj Svetišta, prigodom primopredaje službe župnika zahvalio je fra Nikici u ime Samostana i Svetišta za njegov „izuzetno predani rad u Župi i Svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske. Bog je u mnogo čemu ostavio vidljive polodove svoga blagoslova na tvom radu a vjerujem da je nama nepropoznatljivih još više. Ostavio si snažan pečat požrtvovnog radnika u Božjem vinogradu. Tvoj odnos prema svetomu, prema duhovnim vrednostama i prema spasenju duša svi su vjernici prepoznali i izuzetno pozitivno vrednosvali. To su mnogi opetovano izricali. Ponosan sam, i osobno ti zahvaljujem, što su mnogi u našem suradničkom odnosu prepoznavali, kako su to znali reći, "dobar tim". Neka ti naša Nebeska Majka, Čudotvorna Gospa Sinjska uzrati svojim trajnim zaogovorom. Neka te prati Božji blagoslov u tvojoj novoj službi župnika u Župi sv. Luke u Podbablju. Ovdje ostaješ u našim sjećanjima i molitvama a vjerujem da ćeš iskoristiti svaku prigodu da nas pohodiš. Ako Bog da, vidimo se već u devetnici Gospe Sinjske s tvojim hodočasnicima iz Imotske krajine. Veliko ti hvala za sve. Idi ispraćen pogledom naše Gospe Sinjske i Božjim blagoslovom kroz sav tvoj život“, završio je fra Bože Vuleta.

Fra Pavao Norac Kevo (Otok, 1966.) dolazi sa službe župnog vikara u Metkoviću i preuzima službu župnika u Sinju. Fra Bože Vuleta, gvardijan, zaželio mu je iskrenu dobrodošlicu uz zagovor Čudotvorne Gospe Sinjske.

______________

O terminologiji prema važećem zakonodavstvu Katoličke crkve o Ustanovama posvećenog života i družbe apostolskog života možete vidjeti u knjizi koju je napisao prof. dr. fra Jure Brkan: Ustanove posvećenog života i družbe apostolskog života, Šibenik, 2007.

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Karin: Znanstveno stručni simpozij o razaranju i obnovi

************

Split/Trstenik: Tribina

Katolička Crkva i aktualnosti ekumenskog dijaloga zadnjih pedeset godina

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas3189
Ovaj mjesecOvaj mjesec54660
UkupnoUkupno7438360

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 159