Podbablje: Primopredaja službe župnika

Na prijedlog dr. fra Željka Tolića, provincijala Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja (Split), mons. Marin Barišić, nadbiskup splitsko-makarski, pisanom odlukom imenovao je  predloženoga fra Nikicu Ajdučića župnikom u župi sv. Luke u Podbablju. Novoimenovani župnik preuzeo je župu u posjed u utorak, 21. lipnja 2011. godine, od dosadašnjeg župnika fra Vinka Gudelja. Delegat o. Nadbiskupa bio je fra Zoran Kutleša, imotski dekan, gvardijan i župnik.

Primopredaja je započela u 10 sati. Poslije razgledavanja crkava u župi, u župnom su uredu potpisane i predane službene župne knjige, kao i drugi administrativni čini primopredaje. Potom su dekan te bivši i novi župnik pošli u crkvu sv. Ante te zahvalili Bogu i zazvali Njegov blagoslov na novog župnika i župu. 

Slavlje primopredaje nastavilo se u imotskom samostanu, na bratskom ručku, na kojem su sudjelovali svi okolni župnici i nekoliko fratara iz sinjskog samostana. Tu je također izrečena zahvala dosadašnjem župniku fra Vinku za predani jedanaestogodišnji rad u župi Podbablje, a novom su župniku izrečene čestitke i iskrene želje za uspješan rad u novoj župi.

 

Pretraži sadržaj

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1667
Ovaj mjesecOvaj mjesec35965
UkupnoUkupno6309725

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 41 

Administrator

franodoljanin@gmail.com