Split: Roditelji Mješovitog i Dječjeg zbora iz župe Gospe od Zdravlja u Krasnom i Udbini

Dana 22. 06. fra Stipica Grgat i časna sestra Zorislava Radić, voditelji zborova u našoj crkvi Gospe od Zdravlja u Splitu, organizirali su hodočašće za roditelje Mješovitog zbora mladih i dječjeg zbora u Krasno na Velebitu i u Udbini. Zapravo, ovo je već deseto hodočašće koje se organizira za roditelje mladih pjevača u spomenutih župi.

U 8 sati ujutro, predvođeni župnikom fra Matom Matićem i zborovođama, s molitvom na usnama i pjesmom „Čuj vruću molbu“ krenuli smo u pravcu drevnog svetišta na Velebitu u Krasno. Dođosmo točno u predviđeno vrijeme. Prvi dodir s netaknutom prirodom, svježi zrak i nepregledni masiv Velebita izmamili su kod sviju oduševljenje i usklik: krasno, baš krasno u Krasnomu! Kratka pauza, a potom sv. Misa koju je predvodio fra Mate s ostalim koncelebrantima. Fra Mate je u homiliji istaknuo radost življenja u vjeri po uzoru na Blaženu Djevicu Mariju. Nakon zajedničke posvetne molitve te osobne pobožnosti, radost zajedničkog druženja nastavilo se u obližnjem restoranu. U popodnevnim satima krenuli smo, po utvrđenom planu preko Otočca i kratke posjete župnoj crkvi, prema Udbini do nove velebne crkve Hrvatskih mučenika. Tamo nas je dočekao župnik fra Nedjeljko Knezović i mjesni biskup msgr. Mile Bogović. Kako su s nama bili još hodočasnici iz dekanata Marije Bistrice, biskup Bogović je uzeo mikrofon i temeljito nam svima izložio povijesni slijed događaja na Udbini i oko nje sve do naših dana. Za sve vrlo poučno i zanimljivo. A kad je riječ o povijesti Crkve i Hrvatskoj povijesti onda msgr. Bogović to zna. Bilo ga je ugodno slušat.

U večernjim satima stigosmo svojim kućama opet s molitvom i pjesmom na usnama kako smo i krenuli, ali obogaćeniji s novim dojmovima i iskustvima. Pri rastanku svi su postavili pitanje: A gdje ćemo sljedeći put?

Slike 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Karin: Znanstveno stručni simpozij o razaranju i obnovi

************

Split/Trstenik: Tribina

Katolička Crkva i aktualnosti ekumenskog dijaloga zadnjih pedeset godina

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1512
Ovaj mjesecOvaj mjesec52983
UkupnoUkupno7436683

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 117