Runovići: Proslava sv. Ivana

Ovogodišnje svečano misno slavlje na vanjskom oltaru podignutom 1993. godine pokraj runovićke filijalne crkve Sv. Ivana Krstitelja koja je izgrađena 1981. godine u Sebišini inače istočnom dijelu ove župe, predvodio je fra Ivan Režić koji obnaša dužnost župnog vikara u župi Imotski, a u koncelebraciji su bili runovićki župnik fra Mladen Prolić, župnik u Slivnu fra Rafael Begić, župnik u Podbablju fra Nikica Ajdučić, župnik u Zmijavcima fra Frano Laco, fra Mijo Šabić duhovnik u sjemeništu u Sinje te fra Stjepan Poljak i don Ante Karoglan.

Ovogodišnji propovjednik fra Ivan Režić u svojoj propovijedi koju je održao pred nekoliko stotina vjernika sabranih oko svečeve crkve istaknuo je važnost Sv. Ivana Krstitelja te je rekao kako je ovaj svetac živio u jednom posebnom teškom razdoblju prepunom iskušenja. Povezao je to teško razdoblje s aktualnom situacijom u društvu te je naglasio kako i danas vjernici žive isto tako u jednom teškom trenutku u kojem dominira apsolutni relativizam u kojem se sve negativne činjenice i postupci, poput pobačaja, eutanazije smatraju kao opravdani. Izrazio je žaljenje i na konstantno žutilo koje dopire iz naših medija koji žele sve više liberalizirati hrvatsko društvo kazavši kako svi vjernici moraju prihvatiti primjer sv. Ivana kako bi što bolje i efikasnije pobijedili navedeno zlo.

Na kraju svete mise za vrijeme koje je skladno pjevao mješoviti zbor župe Runovići pod ravnanjem gđe. Maja Biočić, svima se zahvalio runovićki župnik fra Mladen Prolić. Na poseban načine je zahvalio ovogodišnjem propovjedniku fra Ivanu Režiću te je iskoristio priliku da mu u ime cijele župne zajednice i svih vjernika čestita imendan. Na poseban način je zahvalio i braći svećenicima koji su cijelo jutro bili na raspolaganju za ispovijedanje, a na kraju je posebno zahvalio svim župljanima i mještanima Sebišine koji su za ovu prigodu uredili te cvijećem ukrasili prostor ispred crkve.

Uoči svete mise održana je tradicionalna procesija u kojoj su mladići iz župe nosili cvijećem ukrašeni kip svoga zaštitnika.

Slavlje je završeno večernjom svetom misom u 18 sati koja je održana u crkvi Sv. Ivana.

Fotografije 

 

 

 

Pretraži sadržaj

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1942
Ovaj mjesecOvaj mjesec39153
UkupnoUkupno6954487

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 92 

Administrator

franodoljanin@gmail.com