Tijelovo u Stuttgartu

Dugogodišnja tradicija okupljanja Hrvata Stuttgarta i okolice za svetkovinu Tijelova nastavljena je i ove godine na već tradicionalnom okupljalištu Festwiese, pored Mercedesarene. Pripreme za doček velikog mnoštva trajale su danima, kako bi okupljanje bilo što ugodnije i radosnije. Već od ranog jutra pristizali su mnogi, čak i iz udaljenih mjesta. Sve je bilo spremno za početak slavlja i svatko je, zadužen za opseg povjerenih poslova, to najbolje moguće odradio. Misno slavlje s početkom u 11 sati predvodio je i propovijedao mons. dr. Tomo Vukšić, vojni biskup iz BiH. Na poćetku misnog slavlja fra Nediljko Brečić je pozdravio sve nazočne, pogotovo dragog nam gosta, prvog vojnog ordinarija u BiH.

Mons. Tomo Vukšić je u svojoj propovijedi naglasio da se ne smijemo bojati pokazati svoju vjeru, da je Bog Onaj koji nas krijepi i jača, ali i Onaj koji od nas očekuje da pokažemo da je On živ i nazočan i u našim životima i u našem današnjem vremenu.

Cijeli je liturgijski program osmislio i animirao fra Josip Repeša, liturgijsko pjevanje predvodio je zbor mladih Hrvatske zajednice Stuttgart Zentrum. Poslije svete mise bila je svečana procesija i blagoslov s Presvetim. U molitvenom ophodu izmjenjivale su se čitanja iz Svetog pisma, molitve i pjesme okupljene zajednice. Posebno su se u procesiji isticali djeca i mladi, folklorna grupa Hrvatske zajednice Bad Cannstatt, obučeni u narodne nošnje svih hrvatskih krajeva, pokazujući svehrvatsko zajedništvo i ujedinjenost oko Krista.

Nakon svete mise i tijelovske procesije nastavljeno je zajedničko druženje, uz mnoštvo svakovrsnog jela i pića. Oko 3000 vjernika ostalo je okupljeno do kasnih večernjih sati. Bogu hvala, vrijeme nam je bilo gotovo idealno te će ovogodišnje Tijelovo ostati dugo upamćeno.

Poslijepodnevni zabavni program animirali su svojim nastupom grupa Cro express i splitski pjevač Nenad Vetma. Mnogi su, mladi i stari, pokazali da se znaju dobro zabaviti, pjevati i plesati te na taj način pokazati da su ovo trenuci koji nas zbližuju, čine radosnima i opuštenima u stresnoj svakodnevnici.

Koliko Hrvati Stuttgarta osjećaju Tijelovo i tijelovsko okupljanje svojim, vidi se na njihovoj radosnoj spremnosti da stave svoje fizičke i materijalne mogućnosti na raspolaganje. Na kraju svega, ni kratkotrajna, ali snažna kiša nije ih pokolebala da odrade poslove do kraja!

Bog ih nagradio svakim dobrom, uz njihovu i našu želju da iduće godine bude još bolje!

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

München: Hrvatski ansambl „Lado“ u HKŽ München

************

München: Stepinčevo 2020.

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas554
Ovaj mjesecOvaj mjesec62728
UkupnoUkupno7446428

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 40