Vinjani: 100. obljetnica izgradnje zavjetne kapele sv. Ivana Krstitelja u Juroša

Ovogodišnji blagdan sv. Ivana Krstitelja u Vinjanima Gornjim u zaseoku Juroši bio je posebno svečan jer se slavila i stota obljetnica od izgradnje zavjetne kapele sv. Ivana Krstitelja koji je trebao cijelo mjesto, a posebno Juroše čuvati od elementarnih nepogoda koje bi uništavale usjeve i plodove zemlje.

Blagdansko slavlje započelo je u 19.00 sati najprije blagoslovom zastave sv. Ivana Krstitelja koja je i napravljena za ovu prigodu. Zatim je uslijedila procesija kroz selo, kao što je to bilo prije 32 godine od kad se slavi sv. misa na ovom mjestu o blagdanu sv. Ivana.

Misno slavlje predvodio je fra Petar Teskera, sadašnji župnik Čiste Velike, a nekoć i župni vikar Vinjana u čije se vrijeme i počela slaviti sv. misa. Uz fra Petra u svetoj misi su sudjelovala još četvorica svećenika (fra Zoran Kutleša, gvardijan i dekan Imotski, fra Ante Kukavica, fra Jakov Udovičić i fra Denis Šimunović), što vjerujemo da na ovom mjestu do sada i nije bilo. Na samom slavlju sudjelovali su mnogi Vinjančani, a posebno Juroši koji su u velikom broju došli iz svih krajeva Lijepe naše.

Poslije sv. mise domaćini Juroši pripremili su večeru za sve sudionike. Druženje se nastavilo kasno u noć.

Fotografije 

 

 

Pretraži sadržaj

Najave

15. prosinca: Brist - Božićni koncert

**********

9. - 25. prosinca: "Božić u Čavoglavama"

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2042
Ovaj mjesecOvaj mjesec31835
UkupnoUkupno6446452

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 81 

Administrator

franodoljanin@gmail.com