Drniš: Duhovna obnova i zavjetovanje članova FSR-a

Duhovna obnova za članove Franjevačkog svjetovnog reda u Drnišu, koju je vodio fra Jure Šimunović, meštar novaka na Visovcu, održana je od 30. lipnja do 2. srpnja 2011. godine. Prvog dana duhovne obnove fra Jure je održao predavanje na temu „Pozvani smo svjedočiti“. Govoreći o pozivu na svjedočenje, po primjeru sv. Franje, fra Jure je naglasio kako je važno svjedočiti promjenu, obraćenje, praštanje, pomirenje i otkupljenje.

„Franjevački svjetovni red: primjer zajedništva, slobode i otvorenosti“ bila je tema drugoga dana duhovne obnove. Fra Jure je, između ostaloga, istakao da ljudi danas najviše traže autentičnost, jednostavnost,  poštivanje i prihvaćanje dugoga. Trećeg dana duhovne obnove tema predavanja bila je „Život u bratstvu/sestrinstvu“. Taj život članova FSR-a uključuje biti osoba molitve i kontemplacije, osoba siromaštva i poniznosti (jednostavnosti), osoba čista srca, osoba prihvaćanja i osoba mira i pomirenja. Nakon svakog predavanja bila je mogućnost za razgovor i postavljanje pitanja.

Duhovna obnova je zavšila euharistijskim slavljem i obnovom zavjetovanja 26 članova franjevačkog svjetovnog reda. Na početku euharistijskog slavlja fra Božo Morić, župnik, pozdravio je predvoditelja slavlja fra Juru Šimunovića i izrazio radost da na spomendan Bezgrešnoga Srca bl. Djevice Marije 26 članova FSR-a obnavlja zavjetovanje. U koncelebraciji su bili fra Frano i fra Mario. Ljepoti slavlja pridonijelo je oko 35 framaša mjesnog bratstva Drniš koji su svirali i pjevali, zajedno sa časnim sestrama koje djeluju u župi. Nakon euharistijskog slavlja članovi FSR-a i framaši nastavili su druženje u župnoj dvorani.

Fotografije 

 

 

Pretraži sadržaj

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Aktivnosti za pastoral zvanja

***********

16. - 19. ožujka: Proslava sv. Josipa u Imotskom

**********

22. ožujka: Križni put mladih po Splitu

**********

28.-31. ožujka: Runovići: Korizmena duhovna obnova

**********

29. ožujka: 29. Biblijska olimpijada "Fra Bernard Dukić"

**********

Šubićevac: Predstavljanje filma Župa sv. Ante Petrićevac

**********

Šubićevac: Korizma 2019.

***********

Šubićevac: 13 utoraka sv. Anti

***********

Muka Gospodina našega Isusa Krista" - 2019.

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1850
Ovaj mjesecOvaj mjesec53933
UkupnoUkupno6670057

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 46 

Administrator

franodoljanin@gmail.com