Zlopolje: Proslava sv. Petra i Pavla, suzašitnika župe

Proslava svetih Petra  i  Pavla započela je svečenim ophodom oko crkve Svih Svetih i groblja uz ugodne zvukove zvona i pjevanu molitvu litanijskih zaziva. Euharistijsko slavlje predvodio je dr. sc. fra Stipe Nimac, profesor pastoralne teologije pri Katedri pastoralnog bogoslovlja Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Splitu, a u koncelebraciji je, uz župnika fra Stipu Bešlića, bio i fra Joško Kodžoman, profesor na Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji s pravom javnosti u Sinju, koji je dopratio svoje sumještane. Vjernici su, kojih je bilo oko 200, vrlo pažljivo slušali propovijed fra Stipe Nimca. Propovjednik je posebno istaknuo vrijednost i dostojanstvo svakog čovjeka vjernika, te je nazočne pozvao na posvješćivanje toga dostojastva i još snažije svjedočenje i potvrđivanje kršćanskog identitata u današnjem vremenu i konkretnom hrvatskom društvu. Likove svetih Petra i Pavla propovjednik je istaknuo kao svjetle primjere vjerske dosljednosti i predanosti Bogu.

Mješoviti župni zbor župe Svih Svetih iz Hrvaca, gostovao je  u župi Zlopolje, na poziv župnika fra Stipe Bešlića. Počašćeni pozivom, članovi župnog zbora iz Hrvaca, pod ravnanjem s. Vitalije Križan, posebno su se pripremali za gostovanje, te su osim pjevanja na euharistijskom slavlju, pripremili i poseban niz zborskih višeglasnih pjesama čime su nazočne vjernike jako razveselili.

Na kraju euharistijskog slavlja fra Stipe Bešlić, župnik, zahvalio je propovjedniku i zboru kao i svim vjernicima koji su pomogli organizirati cjelokupno slavlje.

Naposredno nakon misnog slavlja, koje je zahvaljujući pripremi svih aktera proteklo u mirnoj i opuštenoj atmosferi, na svečanoj su se pozornici izmjenjivale skupine žena i muškaraca koje su  svojim pučkim napjevima izmamile osmjehe svih nazočnih.

Svoju dobrodošlicu članovima hrvatačkog zbora, župljani Zlopoljana na čelu sa svojim župnikom fra Stipom Bešlićem iskazali su i bogato pripremljenim stolom kod župne kuće. Za Hrvačane je to bio lijep izlet i prilika da se ujednine u molitvi sa svima onima koji časte svete apostole Petra i Pavla, za vjernike Zlopolja ugodno iznenađenje i osvježenje a za sve zapravo lijep primjer suradnje dviju župa i dobar poticaj za budućnost. 

Fotografije 

 

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Karin: Dan sjećanja na razaranje samostana

************

Vinjani: Sjednica Područnog vijeća OFS-a

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas831
Ovaj mjesecOvaj mjesec40919
UkupnoUkupno7507752

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 59