Metković: Proslava sv. Ilije

U srijedu, 20. srpnja 2011. godine, župljani župe Sv. Ilije proroka u Metkoviću proslavili su svoga nebeskog zaštitnika i Dan grada Metkovića. Euharistijsko slavlje predvodio je dr. fra Ante Akrap.

Vjernici su se za slavlje osobito pripremali tijekom trodnevnice (17. – 19. srpnja), koju su svaku večer u 20.00 sati predvodili župnik fra Petar Gulić, fra Lukica Vojković i fra Mladen Marić. Obilježavanju blagdana sv. Ilije i Dana grada pridonijela su i mnoga kulturno-sportska događanja u gradu na Neretvi, a uoči svetog Ilije održana je i svečana sjednica gradskog vijeća; na kojoj su podijeljena priznanja zaslužnim građanima.

Proslava sv. Ilije u župi je započela jutarnjom misom u 6.30 sati. Procesiju i euharistijsko slavlje u 10.00 sati predvodio je dr. fra Ante Akrap, nastavnik na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu. U koncelebraciji su bila četvorica svećenika: o. župnik, fra Lukica, fra Boris Čarić i don Mladen Margeta.  

Na kraju euharistijskog slavlja, o. župnik je pozdravio sve okupljene, čestitao blagdan sv. Ilije i Dan grada Metkovića . Potom je fra Ante blagoslovio novi mozaik iznad glavnih crkvenih vrata.

Večernje euharistijsko slavlje u crkvi sv. Ilije s početkom u 20.00 sati predvodi i propovijeda don Tomo Bašić, župni vikar sv. Nikole. Slavlje će završiti posvetnom molitvom za sve članove župe sv. Ilije.

Fotografije 

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Primorski Dolac: Pastirski pohod

************

Šibenik /Šubićevac

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas473
Ovaj mjesecOvaj mjesec50745
UkupnoUkupno7186397

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 42