Kljaci: Proslava blagdana sv. Ilije

U srijedu, 20. srpnja 2011. godine, župljani župe Sv. Ilije proroka u Kljacima i njihovi gosti svečano su proslavili svoga nebeskog zaštitnika.

U 9,30 sati kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima, koji se nalazi pokraj župne crkve – koja je bila teško oštećena za Domovinskoga rata – predstavnici udruga branitelja položili su vijence i upalili svijeće, a župnik fra Ilija Mikulić molio je za sve poginule branitelje, osobito one koji su svoje živote izgubili na drniškoj bojišnici. U 10 sati procesiju i euharistijsko slavlje predvodio je fra Perica Maslać, župni vikar u župi Gospe van Grada – Šibenik . U koncelebraciji je bilo 12 svećenika: fra Ilija, fra Eugen Poljak, fra Božo Gulić, fra Tomislav Brekalo, fra Mirko Klarić, fra Stjepan Matić, fra Jozo Matić, fra Mate Topić, fra Josip Cvitković, fra Bernardin Vučić, fra Stipe Bešlić i fra Nediljko Čarapić.

Podsjetivši na stanje u Izraelu u vrijeme proroka Ilije (850 god. pr. Kr.) i događanja na brdu Karmel, fra Perica je rekao: Ne stoji ni ovaj vinograd, ova župa Sv. Ilije ovdje od jučer, kao što od jučer nije ni povjerenje i pouzdanje što ga ovaj narod Božji ima u zaštitu svog čudotvorca. Koliko nas je ova crkva svojim gostoprimstvom za dugi niz godina zaduživala i postala drago mjesto, gdje je vjerni puk dobivao nebrojene milosti i duhovne okrepe te kršćanski odgoj i pouke!? (…) Iliji je životni cilj čuvati Božje zapovijedi, obdržavati ih u životu kao mjerilo hoda i rada. Ova crkva je naš Karmel i naš Horeb, mjesto susreta s Bogom, mjesto pomirenja, svjedočenja Božje istine i ljubavi. Ova crkva Sv. Ilije je mjesto gdje se uklanjaju idoli i kumiri iz duša i sredina naših. Oltar naših molitava i žrtava, mjesto gdje se poštuje savjest kao Božji glas, Crkva kao Božja ustanova. Mjesto gdje se poštuje vinograd Nabotov; mjesto gdje se moli za kišu blagoslova nebeskih. Mjesto Ilijine hrabre istine i ponizne vjere, Ilijine velike nade i nesebične ljubavi. Mjesto gdje ćete znati prepoznati Božji glas i u gromu i u potresu, a osobito u lahoru i miru. 

Na kraju euharistijskog slavlja, sve je okupljene pozdravio i zahvalio te čestitao blagdan sv. Ilije župnik fra Ilija, koji na ovaj dan slavi i imendan. Bratsko druženje je nastavljeno u župnoj kući.

U 19.00 sati euharistijsko slavlje predvodio je fra Ilija Mikulić, župnik.

Fotografije 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas157
Ovaj mjesecOvaj mjesec44972
UkupnoUkupno7511805

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 20