Rumunjska-Karaševo: Duhovnu obnovu predvodili fra Vinko i fra Mario

Fra Mario Jurišić, župnik Pline-Stabline, i fra Vinko Prlić, župnik Staševice, bili su voditelji duhovne obnove za Hrvate u Rumunjskoj u svetištu Majke Božje Lurdske u Karaševu (Rumunjska) 16. i 17. srpnja 2011. godine.

Na spomendan Gospe Karmelske, 16. srpnja, euharistijsko slavlje s početkom u 19.00 sati u Karaševu predvodio je i propovijedao fra Vinko Prlić. Uoči svete mise fra Mario Jurišić je vježbao marijanske pjesme s okupljenim narodom. Nakon završetka svete mise bila je procesija od crkve do špilje. U procesiji je bilo oko 500 vjernika i svi su nosili  svijeće koje je za tu prigodu donio fra Mario Jurišić. Za vrijeme procesije svećenici i vjernici pjevali su marijanske pjesme i molili krunicu. Na završetku prvog dana duhovne obnove fra Mario Jurišić održao je kratki nagovor pred špiljom.

Drugi dan duhovne obnove, u nedjelju 17. srpnja, započeo je procesijo od crkve do špilje. Na euharistijskom slavlju okupilo se oko 1500 vjernika Hrvata iz tri župe – Karaševo (župnik Jura Katić), Klokotić (župnik Petar Dobra) i Lupak (župnik Marijan Kinkul)  - uz sudjelovanje 5 svećenika, 3 bogoslova i 2 voditelja duhovne obnove. Euharistijsko slavlje predvodio je i propovijedao fra Mario Jurišić. Na završetku slavlja voditelji su podijelili svakom sudioniku duhovne obnove: krunicu, sličicu Gospe Međugorske i sličicu Gospe Lurdske. Jura Katić, župnik Karaševa, zahvalio je voditeljima fra Mariju Jurišiću i fra Vinku Prliću jer su došli u Rumunjsku predvoditi duhovnu obnovu i na taj način pokazali svoju ljubav prema Hrvatima - i svećenicima i vjernicima koji ovdje žive.

Svetište Majke Božje Lurdske u Karaševu podigli su župljani uz pomoć župe i općine Zmijavci 2008. godine.

.

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

München: Stepinčevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1480
Ovaj mjesecOvaj mjesec72099
UkupnoUkupno7455799

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 37