Knin: Uvođenje u službu vojnih kapelana fra Ilije Mikulića i fra Ivana Lukača

Vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac predvodio je u četvrtak 21. srpnja 2011. misno slavlje u crkvi sv. Ante, prigodom uvođenja u službu dvojice vojnih kapelana fra Ilije Mikulića, kapelana u zapovjedništvu u Kninu vojne kapelanije Uzvišenja Svetog Križa i fra Ivana Lukača, kapelana vojne kapelanije Gospe Velikog Hrvatskog Zavjeta, uz asistenciju generalnog vikara Vojnog ordinarijata dr. o. Jakova Mamića, kninskog gvardijana i župnika fra Petra Klarića, vojnog dekana Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Hrvatske ratne mornarice o. Joze Mravka uz nazočnost dvojice pomoćnika Borisa Lapende, Marka Buzuka i drugih. Nazočan je bio zapovjednik gardijske motorizirane brigade brigadni general Mladen Fuzul u pratnji zapovjednika postrojbi, stožera, te s osobnom skupinom, vojnicima, dočasnicima i časnicima.

Na početku misnog slavlja sve nazočne je pozdravio gvardijan i župnik o. Klarić. Uvod u euharistijsko slavlje s pozdravom učinio je otac biskup. Nakon toga uslijedilo je čitanje Dekreta o imenovanju dvojice vojnih kapelana u Kninu. Propisanu Ispovijest vjere učinili su vojni kapelani fra Ilija i fra Ivan nakon obznanjenih Dekreta. Brigadni general Fuzul u ime vojske primio ih je kao suradnike u izgradnji ljudskog i kršćanskog duha u pripadnike Oružanih snaga stacioniranih u Kninu i Benkovcu. Generalni vikar Vojnog ordinarijata u prigodnoj homiliji naglasio je trostruku ulogu novoimenovanih kapelana među pripadnicima Oružanih snaga u Kninu: ulogu učitelja, voditelja i posvetitelja vojnika vjernika koji pripadaju spomenutim kapelanijama. Naglasio je potrebu njegovanja ljudskih kreposti u njihovu radu, ljubaznost, strpljivost, upornost, a s kršćanskog stajališta stvaranje kršćanske zajednice u kapelanijama, te potrebu osobnog izbora vjere kao svjetla života.

Na kraju euharistijskog slavlja otac biskup je biranim riječima zahvalio mnogopoštovanom o. provincijalu dr. fra Željku Toliću, kao i cijeloj Franjevačkoj Provinciji Presvetog Otkupitelja na velikodušnom daru dvojice mladih svećenika, a za ustupanje sakralnog prostora u crkvi sv. Ante za prigodna slavlja dviju kapelanija otac biskup je zahvalio kninskom gvardijanu i župniku.

P.K.

Fotografije 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Karin: Znanstveno stručni simpozij o razaranju i obnovi

************

Split/Trstenik: Tribina

Katolička Crkva i aktualnosti ekumenskog dijaloga zadnjih pedeset godina

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas4469
Ovaj mjesecOvaj mjesec55940
UkupnoUkupno7439640

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 66