Postinje Donje: Duhovna obnova i proslava Gospe Snježne

Povodom proslave blagdana Gospe Snježne, 5. kolovoza 2011., u Postinju Donjem je održana trodnevna  duhovna obnova koju je prevodio mons. Milivoj Bolobanić, generalni vikar Zadarske nadbiskupije. Već drugu godinu povodom blagdana Gospe Snježne, imali smo priliku okupiti se u malom mjestu pokraj Splita. Osim što nas je lijepim nagovorom, riječima, mislima i molitvom poticao mons. Milivoj Bolobanić i sama priroda je doprinijela obnovi duha – bez gradske vreve, buke automobila i ostalih svjetovnih pratitelja koje pune naš duh i odvlače misli od Onog bitnog. Tišina koja je punila srce uz zvuk cvrčaka i ptica te molitva kojom smo ronili mijenjala je izgled zabrinutih lica u razdraganost i osmjeh.

Uz molitve, razmatranja, nagovore i svete mise valja napomenuti da su se sudionici pripremali uz svetu ispovijed i  molitvu krunice. Isto tako, treba napomenuti kako je ugodan glas i još ljepša molitva vjernika iz srca potekla od Lejdi Oreb koja je svojim mislima takla osobne borbe svakog srca ali i molitvu za našu domovinu. Vjerujemo da će po tim izrečenim riječima Bog pomoći da ojačamo naša vjernička srca.

Duhovna obnova započela je 3. kolovoza 2011. u 19.00 sati euharistijskim slavljem i duhovnim nagovorom. U četvrtak, 4. kolovoza, nakon euharistijskog slavlja bilo je klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Završno slavlje bilo je u petak, 5. kolovoza 2011. godine. U 10.00 sati je na sam blagdan euharistijskom slavlju prethodila procesija u kojoj ponosni Postinjani pronesoše Gospin kip oko crkve, a vjerujemo da je i Majka bila ponosna na svoje župljane i ružičnjak koji sad ukrašava nekad skoro zapuštenu crkvicu. Misu je predvodio mons. Milivoj Bolobanić uz koncelebraciju župnika fra Božu Gulića, U 19.00 sati bilo je euharistijsko slavlje  te blagoslov djece i obitelji.

Svaku pohvalu treba izreći župniku fra Bože Guliću koji je uz pomoć svojih pomoćnika uspio oživjeti jednu malu seosku župu. Njegov osmjeh je svakog dočekao i izrazio dobrodošlicu u tu malu Gospinu crkvicu. 

Fotografije 

 

 

Pretraži sadržaj

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1184
Ovaj mjesecOvaj mjesec40090
UkupnoUkupno6454707

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 92 

Administrator

franodoljanin@gmail.com