Imotski: U devetnici Gospi od Anđela zavjetni dan župe Proložac

Župljani župe sv. Mihovila u Prološcu zajedno sa župljanima Imotskog odnosno predjela Kukavica, Ivanovića, Martinovića, Šimunovića, Zelića, Rašića i Nevistića u utorak 26.srpnja imali su svoj zavjetni dan u sklopu devetnice Gospi od Anđela, zaštitnici Imotskog i Imotske krajine.

Svečano misno slavlje, kojega je glazbeno oplemenjivao Mješoviti zbor župe Proložac pod ravnanjem njihove dugogodišnje voditeljice s. Filipe Smoljo, predvodio je prološki župni vikar fra Rafael Begić uz koncelebraciju župnika fra Vinka Gudelja i fra Kristiana Stipanovića, župnog vikara i magistra postulanata u Imotskom te župnika u Vinjanima fra Denisa Šimunovića.

U svojoj homiliji fra Rafo napravio je poveznicu između proslave sv. Joakima i Ane koji su slavljeni tog dana te Gospe od Anđela istaknuvši: „Danas slavimo onaj blaženi bračni par što je poklonio život Majci Sina Božjega koju ćemo za koji dan proslaviti kao Gospu od Anđela.“  Poseban naglasak stavio je na roditelje kazavši kako se moraju ugledati u primjer Marijinih roditelja naglasivši: „Biti danas kršćanski roditelj i ispravno odgajati svoju djecu, pravo je mučeništvo jer većina društva nema ispravna kršćanska uvjerenja i ponašanja, a neki elementi u društvu sustavno rade na odgajanju djece protivno kršćanskim vrednotama“.

Na kraju svete mise prološkom zboru na čelu sa s. Filipom, te župnikom fra Vinkom i župnim vikarom fra Rafaelom te ostalim vjernicima uime svećenika iz Franjevačkog samostana u Imotskom svima se zahvalio fra Kristian Stipanović te pozvao sve sudionike zbora na prigodni domjenak ispred samostana.

Fotografije 

Tekst i slike: Josip Šerić

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Slika sv. Nikole Tavelića u Promini

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1329
Ovaj mjesecOvaj mjesec55055
UkupnoUkupno7521888

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 146