Imotski: Zavjetni dan župe Podbablje

Zavjetni dan u sklopu proslave Gospe od Anđela zaštitnice Imotskog i Imotske krajine u četvrtak 28. srpnja imali su župljani župe sv. Luke u Podbablju te vjernici župe Imotski iz njezinih predjela: Mršići, Lasići, Kasumi, Novo naselje ispod benzinske crpke, carine i Perinuša.

Ovogodišnje svečano euharistijsko slavlje pred punom crkvom Sv. Franje u Imotskom predvodio je župnik Podbablja fra Nikica Ajdučić, a koncelebrirali su župnik, gvardijan i dekan u Imotskom fra Zoran Kutleša te fra Bernardin Škunca, franjevac Franjevačke provincije sv. Jeronima sa sjedištem u Zadru.

Nakon prvog čitanja kojeg je pročitao župljanin Podbablja Petar Matković uslijedio je pripjevni psalam kojega je otpjevala članica zbora župe Podbablje Snježana Perkušić, a zatim je Evanđelje navijestio fra Bernardin Škunca.

Nakon navještaja Evanđelja u svojoj dojmljivoj i zanimljivoj homiliji o. župnik fra Nikica istaknuo je važnost štovanja Gospe od Anđela, djevice i majke Kristove.  

Za vrijeme mise skladno je pjevao pjevački zbor župe Podbablje koji je ovom prigodom bio sastavljen od pjevača iz Druma i Grubina kojega je nekoliko dana uoči uvježbavao župnik fra Nikica, a za vrijeme mise u Imotskom njime je ravnala s. Sofija Vuković.

Poslije mise održan je zajedničko fotografiranje župljana i župnika, a potom i kratki domjenak u samostanskom dvorištu ispod cendra, kojeg su organizirali fratri iz samostana.

Fotografije 

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Sinj: Proslava Velike Gospe 2019.

************

Plina Stablina: Proslava Velike Gospe 2019.

Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2131
Ovaj mjesecOvaj mjesec52313
UkupnoUkupno7042044

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 62