Zmijavci: Proslava sv. Lovre

Blagdan sv. Lovre koji se slavi kao zaštitnik općine Zmijavci i kao dan istoimene imotske općine, svečano je proslavljen u srijedu 10.kolovoza, svečanim misnim slavljem koje je predvodio fra Denis Šimunović, župnik u Vinjanima.

U prepunoj zmijavačkoj župnoj crkvi Svih Svetih uz vinjanskog župnika fra Denisa Šimunovića suslavili su domaći župnik fra Frano Laco, župnik u susjednoj župi Runovići fra Mladen Prolić te imotski gvardijan, dekan i župnik fra Zoran Kutleša kao i još desetak svećenika.

U svojoj propovijedi ovogodišnji propovjednik fra Denis Šimunović istaknuo je važnost sv. Lovre kao sveca kojega slave vjernici svega svijeta. U svojoj nadahnutoj homiliji nadovezao se  na svečevu neizmjernu žrtvu koju je podnio iz svoga uvjerenja i ljubavi prema Kristu i crkvi. Dotakao je i slavlje godine obitelji te kazao kako mnogi moraju slijediti primjer ovoga sveca. Sve vjernike je ohrabrio riječima da ukoliko postoje problemi da najprije moraju rješavati one u svojoj obitelji, a tek se onda obazirati prema drugima.

Uoči svečane mise, na kojoj je pjevao Veliki mješoviti zbor župe Zmijavci pod ravnanjem s. Jasne Kasalo, održana je procesija oko crkvenog dvorišta u kojoj su predvođeni župnim barjacima vjernici nosili zavjetnu sliku zaštitnika svoje općine.

Na završetku misnog slavlje svima se zahvalio župnik fra Frano Laco koji se posebno zahvalio braći svećenicima na ispomoći tijekom trodnevne duhovne pripreme koju su predvodili fra Kristian Stipanović i fra Zoran Kutleša te na sam dan proslave svečeva blagdana.

Fotografije

 

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Karin: Znanstveno stručni simpozij o razaranju i obnovi

************

Split/Trstenik: Tribina

Katolička Crkva i aktualnosti ekumenskog dijaloga zadnjih pedeset godina

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas4309
Ovaj mjesecOvaj mjesec55780
UkupnoUkupno7439480

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 42