Vinjani: Proslava blagdana sv. Roka

Župa Vinjani u utorak, 16. kolovoza, proslavila je blagdan svog nebeskog zaštitnika sv. Roka za koji se pripremala trodnevnom duhovnom obnovom. Na sam blagdan sv. mise su bile u 8.00 sati, svečana sv. misa s procesijom u 10.30 sati i večernja sv. misa u 18.30 sati. Ovaj trodnevica i sam blagdan sv. Roka bili su u ozračju obitelji, a i ova je godina proglašena Godinom obitelji.

Trodnevna duhovna obnova započela je u subotu 13. kolovoza molitvama na čast sv. Roka i sv. misom koju je predvodio fra Ante Ivan Rozić, mladomisnik.

Drugi dan trodnevnice bio je u sklopu redovite nedjeljne sv. mise koju je u 8.30 sati predvodio fra Jakov Udovičić.

Treći dan trodnevice, tj. na samu svetkovinu Velike Gospe molitve i sv. misno slavlje predovidio je fra Ante Ivan Rozić.

Sam blagdan sv. Roka 16. kolovoza svečano se počelo slaviti sv. misom u 8.00 sati za hodočasnike i domaćiće koju je predvodio fra Jakov Udovičić.

Svečana sv. misa započela je u 10.30 sati procesijom oko crkvenog dvorišta i crkve, a predvodio ju je fra Kristian Stipanović, župni vikar i magistar postulanata u Imotskom, a fra Zoran Kutleša, imotski gvardijan, dekan i župnik, izrekao je prigodnu propovijed. U koncelebraciji su uz župnika fra Denisa Šimunovića i dr. fra Željka Tolića, provincijala, još bili desetorica svećenika. Poslije sv. mise vjernici su izrazili poštovanje i svoju ljubav ljubljenjem relikvijara sv. Roka.

Večernju sv. misu u 18.30 sati na kojoj je bio i blagoslov djece predvodio je fra Ante Ivan Rozić. 

Fotografije 

 

Pretraži sadržaj

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1995
Ovaj mjesecOvaj mjesec39206
UkupnoUkupno6954540

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 103 

Administrator

franodoljanin@gmail.com