Drniš: Proslava sv. Roka

I ove godine po drevnom običaju grad Drniš sa svojim prigradskim naseljima proslavio je  svoga zaštitnika sv. Roka. Za ovo slavlje pripremali smo se trodnevnicom koju je predvodio fra Mario, naš župni vikar. Već od samoga jutra bila je prigoda za sv. ispovijed i pričest pod misama koje su bile u 7,8 i 9 sati a koje su predvodili: fra Stjepan Matić, fra Milan Ujević i fra Frano Samodol. U 10 sati započela je procesija prema Gospinoj crkvi. Uz Puhački orkestar Drniš, ministrante, barjaktare u narodnim nošnjama, svećenike te predvodnika slavlja fra Antu Vukušića i Božji narod ispunili smo Gospinu crkvu. Na početku sv. mise župnik je sve pozdravio i svima čestitao blagdan sv. Roka i Dan Grada.

U propovijedi je predvodnik slavlja fra Ante istaknuo sv. Roka kao zaštitnika bolasnika od svih zaraza pa i današnjih. Nakon skladnog bogoslužja u crkvi,  prijepodnevno slavlje smo završili procesijom kroz grad do crkve sv. Roka. U večernjem slavlju u 19 sati fra Mario Radman je vodio misu ispred crkvice sv. Roka gdje se okupilo mnogo roditelja s malenom djecom  vjeroučenicima koji su u propovijedi sudjelovali u dijaloškom fra Marijovom vođenju propovijedi na temu životopisa sv. Roka. Večernju misu glazbom je uzveličao  zbor drniške Frame uz vodstvo časne sestre Augustine Vukančić. Na kraju mise fra Mario je udijelio blagoslov djece kojima je sveti Roko zaštitnik.

Fotografije 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Slika sv. Nikole Tavelića u Promini

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1546
Ovaj mjesecOvaj mjesec53275
UkupnoUkupno7520108

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 68