Pozdrav Prof. dr. Tomislava Raukara

tajnik Razreda za društvene znanosti HAZU

.

Poštovani sudionici Znanstvenog skupa "Hrvatski škotizam XX. stoljeća"!

Zadovljstvo mi je i čast pozdraviti u ime HAZU, prije svega u ime njezina predsjednika, akademika Milana Moguša i u ime Razreda za društvene znanosti Hrvatske akademije, ovaj ugledni Znanstveni skup što ga organizirju Hrvatska franjevačka provincija sv. Cirila i Metoda, Zagreb i Provincija Presvetog Otkupitelja, Split, u okviru proslave se-damstote obljetnice smrti franjevačkog naučitelja Ivana Duns Škota i tridesete obljetnice smtri fra Karla Balića.

Djelovanje teologa i filozofa Ivana Duns Škota, koji je izrastao u plodnom duhovnom ozračju Franjevačkog reda, jedan je od misaonih vrhunaca razvijenoga Srednjega vijeka u drugoj polovici XIII. i na početku XIV. st. Kako će Skup razmatrati hrvatski škotizam XX. st, smjernice i plodove proučavanja Duns Skotova djela u suvremenoj hrvatskoj znanosti, to će on uspostaviti bolju duhovnu i stvaralačku vezu između našega vremena i razdoblja u kojemu je Ivan Duns Škot naučavao.

Znanstvenom skupu i svim njegovim sudionicima, te slušateljima, želim u ime HAZU uspješan i plodonosan rad. Hvala lijepa.

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas18
Ovaj mjesecOvaj mjesec58685
UkupnoUkupno7048416

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 77