Bjelovar: Seminar za voditelje formacije u Frami

U organizaciji Hrvatskog nacionalnog bratstva Franjevačke mladeži započeo se u bjelovarskom franjevačkom samostanu V. nacionalni seminar za voditelje formacije i odgovorne u bratstvima Franjevačke mladeži. Seminar traje od 24. do 28. kolovoza 2011., a na njemu se okupilo preko 100 framaša iz cijele Hrvatske, te 10-tak duhovnih asistenata.

Nakon okupljanja kod franjevačkog samostana sv. Antuna, mladi su se uputili u katedralu sv. Terezije Avilske u kojoj su sudjelovali na svetoj misi koju je predvodio mons. Vjekoslav Huzjak, biskup bjelovarsko-križevačke biskupije. U svojoj propovijedi mons. Huzjak je mlade framaše potaknuo da po primjeru sv. Bartola, čiji blagdan se slavio, a i sv. Franje ne slijede logiku ovoga svijeta, već traže Božju logiku i njegovu volju.

Poslije svete mise je uslijedila večera i uvodni program seminara. U radu po grupama su se framaši pomalo upoznali i potom dnevni program završili večernjom molitvom časoslova.

Drugog dana seminara na programu su bila predavanja fra Marka Mede, TOR pod naslovom „Život u Kristu“ i framašice Mihaele Rajič o „Izazovima života u bratstvu Franjevačke mladeži“. Fra Marko je u svojem predavanju tumačio sadržaj Katekizma katoličke Crkve govoreći o dostojanstvu osobe koja na osoban način prihvaća univerzalni Božji plan kojem Bog ostaje vjeran, te kroz život u zajednici otkriva Božje spasenje.

Mihaela Rajič, kao iskusna framašica koja je već prešla u Franjevački svjetovni red na sistematičan način je slikom, tonom i filmom prikazala izazove s kojima se susreću mladi članovi unutar svojim bratstava Frame. Istaknula je kako je formacija nakon obećanja najduže vrijeme „framaškog života“ te ona uz franjevačku dimenziju treba imati i onu kršćansku i opće ljudsku. „Život u bratsvu je stalan izazov“, rekla je Mihaela pokazujući na primjerima kako članovi Frame u svojim zajednicama rastu u povjerenju, otkrivanju novih riješenja, davanju sebe srcem, a sve to potiče osobni rast svake osobe.

Za popodnevni program je predviđen rad u skupinama po područjima, a navečer će biti sveta misa u crkvi sv. Antuna koju će predvoditi mons. Gerard Anton Žardin.

Fotografije 

 

Pretraži sadržaj

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

22. lipnja: Split - Svećeničko ređenje

************

25.-28. lipnja: Proslava Presvetoga Srca Isusova u Šibeniku

************

27.-29. lipnja: Siverić - 50. obljetnica župe

************

29. lipnja: Kruševo - 50. obljetnica svećeništva

***********

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas596
Ovaj mjesecOvaj mjesec49356
UkupnoUkupno6886138

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 62 

Administrator

franodoljanin@gmail.com