Visovac: Sastanak kolega iz sjemeništa

Na Gospinu otočiću Visovcu okupilo se iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine u subotu, 3. rujna 2011. godine, petnaest kolega koji su prije 56 godina bili skupa u franjevačkom sjemeništu i gimnaziji u Sinju: Fra Stanko Milanović Litre – Makarska, fra Stjepan Poljak – Omiš, fra Rafael Begić – Proložac (Imotski), fra Eugen Poljak – Sinj, fra Mile Čirko – Split (Trstenik), fra Silvestar Bota – Šibenik (Šubićevac), fra Andrija Nikić – Humac, fra Gabrijel Mioč – Tomislav grad, fra Karlo Lovrić – Međugorje, Božo Udovičić – Križevci, Marijan Ćurković – Matulji (Starigrad), Ivan Musić – Strožanac (Split),  Jozo Kraljević – Mostar, Zdravko Nenadić – Zadar i Mirko Pešić – Čista Velika.

Nakon kraćeg razgovora i razgledanja fotografija iz sjemeništa i novicijata započelo je euharistijsko slavlje koje je predvodio i kratko propovijedao fra Gabrijel Mioč. Pjevanje je  predvodio mo. fra M. Čirko.  

Zatim su kolege, u samostanskoj blagovaonici, u ugodnom druženju sa fratrima iz samostana i samostanskog okružja i novacima, prepričavali razne i zanimljive zgode i nezgode iz sjemeništa i klerikata kao i iz života kroz teško komunističko vrijeme. Na početku ručka, poslije molitve koju je predvodio meštar fra Jure, gvardijan samostana fra Mate Gverić pozdravio nas je srdačnim riječima i podržao ovakva okupljanja. Poslije ručka Bože Udovićić zahvalio je gvardijanu fra Mati na srdačnom i bratskom prijemu, a na poseban način se obratio novacima kojima je uputio nekoliko iskrenih i pobudnih riječi. Zatim smo, dobrotom fra Stojana, otišli do Roškog slapa i sjećali se novicijatskih dana pod vodstvom meštra fra Celestina Belamarića. Svi su bili oduševljeni sastankom i prijateljskim druženjem i odmah je dogovoren slijedeći sastanak u Međugorju.

Fotografije 

 

 

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

München: Hrvatski ansambl „Lado“ u HKŽ München

************

München: Stepinčevo 2020.

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1242
Ovaj mjesecOvaj mjesec66011
UkupnoUkupno7449711

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 165