Frankfurt: Personalne promjene u župi

Na misnom slavlju, koje je u katedrali Sv. Bartolomeja u Frankfurtu na Majni, u nedjelju 4. rujna predvodio župnik Hrvatske katoličke župe oca Ante Antića u Frankfurtu fra Petar Klapež, dušobrižnik fra Ante-Krešo Samardžić oprostio se od zajednice, a fra Marko Domazet Lošo u toj je zajednici preuzeo službu dušobrižnika.

Fra Marko i fra Ante Krešo

Sve je na početku pozdravio o. Klapež podsjetivši kako je o. Samardžić u Frankfurtu djelovao dvanaest godina te odlazi na službu dušobrižnika u Hrvatsku katoličku misiju (HKM) München. O. Domazet Lošo dolazi u Frankfurt sa službe dušobrižnika u HKM Köln, gdje je djelovao od 1. lipnja 2008. godine.

Na kraju misnog slavlja uime župnog vijeća o. Samardžiću je zahvalio predsjednik vijeća Franjo Akmadža, a u ime Hrvatskoga dušobrižničkog ureda u Frankfurtu i delegata vlč. Ivice Komadine dr. Adolf Polegubić koji je ujedno pročitao dekrete pomoćnog limburškog biskupa mons. Thomasa Löhra i uručio ih dušobrižnicima. Mons. Löhr u dekretu podsjeća kako je o. Samardić u Frankfurtu djelovao kao angažirani i cijenjeni dušobrižnik te kako je upravo ta hrvatska zajednica jedna o najjačih i najaktivnijih zajednica drugih materinskih jezika u biskipiji Limburg. „Crkveni život hrvatske zajednice u mnogočemu je primjer i ohrabrenje za pastoral i život zajednica u biskupiji Limburg.“ Ujedno je mons. Löhr. o. Domazetu Lošo poželio plodno pastoralno djelovanje u Frankfurtu. Uime svećenika i časnih sestara zahvalnu riječ o. Samardžiću i riječi dobrodošlice o. Domazetu Loši uputio je župnik o. Klapež.

Na kraju je svima na suradnji zahvalio o. Samardžić kazavši pritom kao je zahvalan Bogu za dvanaest godina djelovanja u toj zajednici. Ujedno je potaknuo vjernike neka mole za svoje svećenike da dosljednije služe Bogu.

Tekst i snimka: Adolf Polegubić

.

.

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

München: Hrvatski ansambl „Lado“ u HKŽ München

************

München: Stepinčevo 2020.

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas564
Ovaj mjesecOvaj mjesec62738
UkupnoUkupno7446438

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 42