Offenbach am Main: Pomoćni biskup Mainza Ulrich Neymeyer pohodio misiju

U nedjelju 11. lipnja pomoćni biskup Mainza mons. dr. Ulrich Neymeyer pohodio je Hrvatsku katoličku misiju Offenbach am Main u kojoj je prigodi podijelio sakramnet potvrde, a primilo ga je pedeset sedmero djevojaka i mladića. Svečano misno slavlje u crkvi Sv. Josipa u Offenbachu, poznatom kao njemačkom gradu kožne industrije, predvodio je mons. Neymeyer u zajedništvu s voditeljem misije svećenikom Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja sa sjedištem u Splitu fra Petrom Vučemilom.

Pozdravnu riječ ocu biskupu uputila je krizmanica Anita Marić podsjetivši ga na intenzivno vrijeme pripreme krizmanika za sakrament sv. potvrde te kako su se odazvali i dali svoj novčani doprinos projektu „Die Diaspora- Kinder- undJugendhilfeBonifatiuswerka. O. Vučemilo je također pozdravnu riječ uputio ocu biskupu, krizmanicima, njihovim roditeljima i kumovima, te svima okupljenima. „Ovo je trenutak kad mladi primanjem sakramenta sv. potvrde svjedoče svoju pripadnost Isusu Kristu, Bogočovjeku, koji je došao na ovaj svijet da nas otkupi.“

„Radujem se da sam danas s vama i da vam mogu podjeliti sakrament potvrde“, kazao je mons. Neymeyer koji govori i hrvatski jezik. „Danas na dan vaše potvrde, molimo Boga za vas, vaše roditelje, vaše prijatelje i vašu domovinu. Molit ćemo Boga i za mir u svijetu te za sve ljude da ih vodi Duh Sveti“, kazao je mons. Neymeyer u uvodnoj riječi.

U propovijedi je istaknuo kako Bog daje svoga Duha malim, običnim ljudima, onima koji su slabi i koji nisu savršeni. Bog nam govori i danas upravo preko tih ljudi. On nam govori preko svoje Crkve, a Crkva smo svi mi koji u njega vjerujemo. Crkva je pozvana u svijetu biti znak Božje prisutnosti. Crkva je Duhom Božjim izabrana zajednica iz svih naroda i jezika. Dragi Hrvati, iako ste daleko od svoje domovine, vi ste kao kršćani i katolici i ovdje u Njemačkoj, u Offenbachu, u svojoj Crkvi. Mi kršćani, katolici na temelju svoga krštenja i potvrde pripadamo jednoj Crkvi. Katolici nekog drugog materinskog jezika nisu kod nas gosti nego pripadaju istoj Crkvi“, kazao je. Obraćajući se krizmanicima, istaknuo je kako će oni toga dana primit Duha Svetoga te kako ih Bog snagom Duha Svetoga upućuje i šalje u svijet. „Bog vas poziva i dalje da ovaj svijet učinite boljim. On vam za to daje darove Duha Svetoga. Bog daje svoga Duha onima koji mu se otvaraju“, kazao je potaknuvši krizmanike neka se otvore Duhu Božjem i budu Kristovi svjedoci u ovom svijetu.

U prikaznim darovima prineseni su kruh, vino, voda, kalež i Biblija. U misnom slavlju molitvom i pjesmom sudjelovali su krizmanici, a na kraju su riječi zahvale ocu biskupu i svima koji su ih na putu do njihove vjerničke zrelosti izrekli Dominik Tolušić i Petar Lacić. Zahvalnu riječ izrekao je i o. Vučemilo. Ocu biskupu su krizmanici darovali kožnu torubu u znak sjećanja na taj veliki njihov dan. Krizmanike su za sakrament pripremali o. Vučemilo i pastoralni referent Zvonko Orlović koji je ujedno ravnao misijskim zborom, a sakramnet potvrde primila su i dvojica njegovih sinova Ivan i Dominik, dok je za orguljama bila Kornelija Nikolić.

Tekst i snimka: Adolf Polegubić

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Karin: Znanstveno stručni simpozij o razaranju i obnovi

************

Split/Trstenik: Tribina

Katolička Crkva i aktualnosti ekumenskog dijaloga zadnjih pedeset godina

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1507
Ovaj mjesecOvaj mjesec52978
UkupnoUkupno7436678

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 118