Runovići: Blagoslov ambona i oltarne zidne menze u crkvi Sv. Ivana Krstitelja

Imotski gvardijan, župnik i dekan fra Zoran Kutleša prema odredbi nadbiskupa splitsko-makarskog mons. Marina Barišića u nedjelju 11. rujna blagoslovio je novopostavljeni ambon i oltarnu zidnu menzu u župi Runovići odnosno u filijalnoj crkvi Sv. Ivana Kristitelja koja je 1981. godine izgrađena u Sebišni.  

Za vrijeme svečanog misnog slavlja uz gvardijana Kutlešu suslavili su runovićki župnik fra Mladen Prolić te fra Nedjeljko Jukić, profesor u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Sinju.

Nakon uvodnih obreda, a uoči prvog čitanja gvardijan Kutleša  blagoslovio je novopostavljeni kameni ambon koji će krasiti crkvu Sv. Ivana Krstitelja, a uoči euharistijske službe blagoslovio je i zidnu oltarnu menzu koja se nalazi u prezbiteriju crkve, a na kojoj stoji svetohranište i kip naslovnika ove crkve sv. Ivana Kristitelja.

U svojoj propovijedi, nakon svečanog blagoslova, gvardijan Kutleša pred prepunom crkvicom istaknuo je važnost zajedništva i pomirenja te je pozvao sve vjernike da se ugledaju na Kristove riječi te da po njegovom primjeru neizmjerno opraštaju. Naglasio je i važnost Kristovih riječi tvrdeći da je i sam Krist kazao da treba bezgranično opraštati te je pozvao sve vjernike da čine ono što je najpotrebnije i da neprestalno mole za svoje neprijatelje.

Na kraju svete mise tijekom koje je pjevao zbor župe Runovići, svima se zahvalio župnik fra Mladen Prolić istaknuvši zadovoljstvo učinjenim materijalnim pothvatom u ovoj lijepoj i skladnoj crkvici, a potom se župniku kao gvardijan samostana u Imotskom zahvalio i fra Zoran Kutleša koji je iskoristio prigodu te se posebno pred vjerničkim pukom zahvalio fra Mladenu koji je u dosadašnji pet godina dušobrižničkog rada u ovoj drevnoj imotskoj župi radio dosta i materijalno te je postavio nove oltare u čak tri crkve.

Fotografije 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Karin: Znanstveno stručni simpozij o razaranju i obnovi

************

Split/Trstenik: Tribina

Katolička Crkva i aktualnosti ekumenskog dijaloga zadnjih pedeset godina

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas4272
Ovaj mjesecOvaj mjesec55743
UkupnoUkupno7439443

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 52