Sinj: Održana škola animatora i seminar za voditelje formacije u Frami

U organizaciji Splitsko-dubrovačkog područnog vijeća na temu "Ljubite jedne druge kao što sam ja vas ljubio" u Sinju je održana škola animatora i seminar za voditelje formacije za Frame Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva od 16. do 18. rujna 2011. godine.  U ime vijeće sudjelovali su Perina Granić, područna voditeljica formacije, i fra Frano Doljanin, područni duhovni asistent. U školi za animatore i voditelje formacije sudjelovali su framaši iz slijedećih mjesnih bratstava: Bajagić, Dubrovnik, Imotski, Metković, Podbablje, Proložac, Runovići, Sinj, Split - Gospa od Pojišana, Split - Gospa od Zdravlja, Split - Sv. Obitelj, Vinjani, Vrgorac i Zmijavci. Ukoupno je sudjelovalo 42 framaša.

Početak škole animatora i seminar za voditelje formacije započeo je u petak, 16. rujna u 17.30 sati, pokorničkim bogoslužjem i euharistijskim slavljem koje je predvodio fra Frano Doljanin. Nakon euharistijskog sve prisutne su kratko pozdravili Ana Mikulić, područna predsjednica, fra Tino Labrović, duhovni asistent mjesnog bratstva Sinj, i Perina Granić, područna voditeljica formacije. Nakon večere bilo je predstavljanje sudionika, rad po skupinama i plenum.

U subotu, 17. siječnja, nakon molitve Jutarnje i pozdrava gvardijana fra Bože Vulete, na temu "Komunukiacija" predavanje je održala Marta Radoš, nacionalna voditeljica formacije. Na istu temu bio je i rad po skupinama. Prijepodnevni dio programa započeo je 16.00 sati kad su održana dva posebna poredavanja. Fra Frano Doljanin održao je predavanje za animatore na temu "Organizacija tematskog i molitvenog susreta", a Perina Granić za voditelje formacije na temu "Služba voditelja formacije u Frami". Nakon predavanja bio je rad po skupinama i plenum. U 19.00 sati bio je euharistijsko slavlje koje je predvodio fra Frano. Večer je završila framaškom zabavom.

U nedjelju, 16. siječnja, nakon doručka uslijedila je molitva Jutarnje, Lectio divina i sudjelovanje na župskoj misi. Na kraju programa, prije završenog plenuma, bio je sastanak voditelja formacije. Kao framaši zahvaljujemo gvardijanu i svim fratrima na gostoprimstvu i svim dobročinstvima koja su iskazali kroz ove dane.

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2487
Ovaj mjesecOvaj mjesec11717
UkupnoUkupno7626595

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 74