Sinj: Bogoslužje kod križa na Visokoj

U prigodi blagdana Uzvišenja sv. Križa (14. rujna) slavljena je u nedjelju 18. rujna sv. misa kod zavjetnog križa na Visokoj (oko 860 m.n.m.) iznad Sinja. To je tradicionalno slavlje kojem je ove godine prisustvovalo oko 500 vjernika Župe Gospe Sinjske i župa Dicmo i Neorić. U slavlju su sudjelovali i franjevački sjemeništarci iz Sinja sa svojim odgojiteljima fra Ivanom Udovičićem i fra Nedjeljkom Jukićem.

 

Skupina od oko 70 hodočasnika, u kojoj su bili i sjemeništarci i koja se na Visoku uspinjala sa sinjske strane od Radošića, obavila je pobožnost Križnog puta koji je predvodio sinjski gvardijan fra Bože Vuleta. Uz obilježenu planinarsku stazu postavljeni su 2007. godine metalni križevi na postajama Križnog puta. Betonski križ na Visokoj visok je 13 m, a napravljen je 1975. godine na mjestu gdje je ranije bio podignut križ najprije 1900., a potom i 1933. godine.

Misno je bogoslužje predvodio i izrekao homiliju gvardijan fra Bože u koncelebraciji s fra Ivanom i fra Nedjeljkom, a sjemeništari su posluživali i predvodili pjevanje.

Slikopisi (foto: fNJ i Toni Šimunović-Erpušina)

 

 

Pretraži sadržaj

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1933
Ovaj mjesecOvaj mjesec39144
UkupnoUkupno6954478

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 82 

Administrator

franodoljanin@gmail.com