Berlin: Zbor mladih "Mi smo danas Benediktov tim"

U četvrtak 22 .9. došao je dugo isčekivan, za nas VELIKI DAN, kad je naš zbor mladih pjevao u predprogramu sv. Mise sa Papom Benediktom XVI. na berlinskom Olimpijskom stadionu. Da bismo smo što duže zajedno dijelili te dragocijene trenutke, našli smo se u 14.30 sati, te se zajedno uputili prema stadionu. Obučeni smo bili u naše majice koje su na pozadini nosile natpis "Benedikt 16", kao što su ih imali mladi u Zagrebu na susretu sa Svetim Ocem. Aplikacija na prednjem dijelu pokazivala je znamenje Hrvatske Katoličke Misije Berlin. Privukli smo veliku pažnju s tim majicama. U očima prolaznika vjernika koji su takođjer išli prema stadionu vidjela se radost i mnogi su nas upitali gdje bi se ta majca mogla kupiti.  Na primljene komplimente i pitanja rado smo sa velikim osmjehom i ponosom odgovarali, da tu majicu ima samo naš zbor, te "Mi smo danas Benediktov tim".

Ispred stadiona ugrijali smo glasnice održajuci kratku probu. Vjernici koji su prolazili bili su oduševljeni. Izrazili su svoju sreću gledajući nas mlade koji sa žarom pjevamo i s veseljem očekujemo susret sa svetim Ocem. Cijelo vrijeme pratila nas je kamera jedne njemačke televizijske postaje. Snimila se kratka reportaža o mladim ponosnim katolicima Berlina. Pokazali smo im svu našu radost, da možemo biti dio toga, da imamo veliku čast pjevati Bogu i slavit ga.

Kad smo došli na svoja mjesta na stadion uočili smo da imamo odlična mjesta, da ćemo moći Papu vidjeti iz bliza, naprijed, odmah kraj svih "važnih" gostiju.

Čekajući kod pozornice na nastup, pomolili smo se još jednom. Nije nas naša voditeljica Suzana Smolkovic trebala podsjetiti na molitvu. Osijećali smo sami potrebu za molitvom. Za vrijeme molitve nekoliko cura prolilo je suze radosnice od velike ganutosti. Postali smo svijesni koja je milost pjevati pjesmu "Jesus Christ you are my life", ovdje pred sami dolazak PAPE. Pridružio nam se nas dušobrižnik fra Ivan Ante Rozić, koji nam je dao stiskom ruke ohrabrenje za nastup. Župnik fra Petar Čirko nažalost nije mogao prići k nama, pošto je kao jedan od 600 svećenika  bio zadužen dijeliti kasniji svetu Pričest, porukom je uputio svoju potporu. Odmah iza naše molitve kroz oblake pojavile su se zrake sunca. Imali smo osijećaj da dopiru točno do nas, da nam Bog šalje svoju "podršku". Stadion se punio, više od polovice vjernika su već zauzeli svoja mjesta. Veliki "hrvatski blok" na Olimpijskom stadionu bio je popunjen do zadnjeg mjesta. Svi naši vjernici hrvatske misije došli su na vrijeme s namjerom dati nam najveću moguću podršku.

 


 

Veliki trenutak je stigao, nije bilo vise uzbuđenja, nego smo sa velikom radošću iz sve duše i srca pjevali Kristu, da je naš život. Pratio nas je sastav "Patchwork", koji je pratio sve muzičke točke toga dana. Iza te pjesme gospodin Klinner, poznati moderator njemačke televizijske postaje ZDF, vodio je intervju sa pjevačicama Mateom Marić, Anom Smolković i Marijom Krstanović o životu u Hrvatskoj Katoličkoj misiji, o majicama i veličanstvenom susretu Pape i mladih u Zagrebu, o životu mladog katolika u velegradu Berlinu.,..Nakon toga na poziv moderatora zbor je otpjevao "Aleluja" iz Zagreba, koje je također već i kao kod prve pjesme pratila publika.

Presretni i ponosni smo se vraćali svojim mjestima isčekujući Svetog Oca u Papamobilu. Nase pjevačice Ana Draganović i Marija Sirić presvukle su se u ministranska odijela jer su imale čast ministrirati na sv. Misi sa Papom. Ulazak 1500 ministranta niz stepenice stadiona, među kojima su bili također Hrvati Marko i Luka Nakić, te Antonia Zeljko, bio je veličanstven. Rijeka ministranta nikako nije prestajala. Kad su ministranti stali oko cijelog stadiona u unutrašnjem krugu, napokon je došao VELIKI TRENUTAK: stigao je Papa Benedikt. Pošto smo sjedili u prvim redovima, izbliza smo čak mogli pratiti kako je Papa Benedikt sjedao u Papamobil i kraj nas prolazio u Papamobilu u svega dva metra udaljenosti. Pozdravljali smo ga sa riječima "Papa mi te volimo", mahali mu, slikali ga…nemamo riječi opisati taj jedinstveni susret…nismo mogli vjerovati, da nam je Bog te večeri dao i milost da budemo tako blizu Svetom Ocu. Atmosfera u stadionu, gdje je bilo 61.000 vjernika, bila je neopisiva, sveta Misa sa Papom nezaborana

Bog je nas Hrvate te večeri u njemačkom glavnom gradu jako "nagradio": ne samo da je naš zbor mladih imao čast kao jedini zbor mladih i jedini zbor stranih misija pjevati, da su naše tri hrvatske ministrantice i dva hrvatska ministranta s ponosom bili ministranti na veličanstvenoj svetoj Misi, nego je i Rebeka Kljajic, jednomjesečna kčerka naših Hrvata Slavice i Josipa Kljajica, primila blagoslov Svetog Oca u Papmobilu i naša Hrvatica Anica Krstanović, koja je organizatorica našeg zbora, imala je veliku čast biti na oltaru s Papom Benediktom čitajuci prvu molitvu vjernika za Papu, berlinskog Nadbiskupa i sve Biskupe.

Zbor mladih HKM Berlin

Fotografije

 

Vezano:  Berlin: Vjernici iz HKM Berlin pjevaju i čitaju Papi

 

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

München: Hrvatski ansambl „Lado“ u HKŽ München

************

München: Stepinčevo 2020.

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas927
Ovaj mjesecOvaj mjesec65696
UkupnoUkupno7449396

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 95