Podbablje: Proslava sv. Mihovila

Blagdan sv. Mihovila svečano je dana 29. rujna  proslavljen u Podbablju Gornjem odnosno u zaseoku Gudelji gdje se nalazi istoimena crkvica koja je izgrađena na temeljima stare kapelice koja je bila sagrađena u obliku suhozidine, a koristio je glagoljaški pop don Ante Radić Gudelj.

Nakon okupljanja vjernika ispred najmanje podbapske filijalne crkvice koja je posvećena sv. Mihovilu arkanđelu vjernici su sudjelovali u kratkom ophodu oko crkvene zgrade i crkvenog dvorišta, a potom se stotinjak pridošlih vjernika natiskalo u malenu crkvicu i oko nje da bi nazočili svečanom euharistijskom slavlju koje je predvodio mjesni župnik župe sv. Luke u Podbablju fra Nikica Ajdučić.

Vjernicima je istaknuo važnost anđela među njima posebno sv. Mihovila. Naglasio je kako Crkva od najstarijih vremena ima veliko štovanje i duboku pobožnost prema svetom Mihovilu jer ga promatra kao moćnog anđela, koji je svojom zaštitom trajno prisutan.  Povezao je i skorašnji blagdan sv. Franje sa današnjim blagdanom kazavši kako je sv. Franjo neizmjerno štovao sv. Mihovila pozvavši sve vjernike da ga uzmu kao svoga zaštitnika.

Iza svečane svete mise uoči završnog blagoslova župnik je još jednom istaknuo važnost sv. Mihovila i na njegovu moć. Pozvao je sve vjernike da: "čiste svoju dušu i održavaju je takvom ovdje na zemlji, a ne u Čistilištu jer onda to može biti prekasno".

Poslije završnog blagoslova i zajedničke fotografije svih vjernika koji su nazočili sv. misi, izvan crkve čula se i domaća ganga, a potom su vjernici pošli svojim kućama gdje će slavlje nastaviti zajedničkim objedom.

Fotografije 

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Karin: Znanstveno stručni simpozij o razaranju i obnovi

************

Split/Trstenik: Tribina

Katolička Crkva i aktualnosti ekumenskog dijaloga zadnjih pedeset godina

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas4283
Ovaj mjesecOvaj mjesec55754
UkupnoUkupno7439454

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 85