Zagreb: Zavjetovanje novih članova u FSR

U predvečerje svetkovine svetoga našega Oca Franje u kapeli samostana Majke Božje Lurdske bilo je osobito svečano u nedjelju 2. listopada 2011. godine. Šestoro braće i sestara, Robert Strilić, Marijan Thači, Dragica Miočić, Mira Franjić, Milica Soldan, Biserka Kodrnja, nakon godine kušnje u euharistijskom slavlju zavjetovali su evanđeoski život u Franjevačkom svjetovnom redu. Samom slavlju prethodila je dvodnevna duhovna obnova koju je predvodio njihov duhovni asistent fra Slaven.

Sami zavjetovanici posvjedočili su da im ovaj čini osnažuje vjeru, a fra Slaven je u misnom slavlju posebno naglasio da je upravo vjera ta  koja savladava prepreke na našem putu. To je vjera koja vjeruje da ni jedna planina nije previsoka i da ni jedna dolina nije preduboka. Ali nije naša osobna snaga ona koja pobjeđuje. Bog je naša snaga. U ovom duhu promatramo i vaše zavjetovanje koje je prvenstveno dar Duha Svetoga i koje je prožeto ne bijegom od svijeta nego ovaj svijet želite oplemeniti nečim boljim ljepšim, odbacujući od sebe sve ono što je nedostojno Krista a prigrljujući Njega na način kako je to činio Sv. naš Otac Franjo, kazao je fra Slaven.

Bogoslov fra Mario Lemo sviranjem i pjevanjem uljepšao je ovo predivno slavlje. A bratsko druženje nakon zavjetovanja umnožilo je radost i veselje svih uzvanika.

Fotografije 

 

 

 

Pretraži sadržaj

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1748
Ovaj mjesecOvaj mjesec54264
UkupnoUkupno6969598

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 94 

Administrator

franodoljanin@gmail.com