Metković: Proslava sv. Franje na Kladi

Dana 09. listopada 2011. u crkvi sv. Franje na Kladi, procesijom i euharistijskim slavljem u 11 sati, završen je program obilježavanja svetkovine sv. Franje zaštitnika dijela župe sv. Ilije. Nakon mise koju je, u do kraja ispunjenoj crkvi, predvodio župnik fra Petar Gulić, uslijedilo je ljubljenje relikvija sv. Franje.

Program obilježavanja svetkovine sv. Franje započeo je u subotu 01. listopada trodnevnicom koja se odvijala u crkvi sv. Franje na Kladi. Svaku večer u 18.30 sati molila se krunica, a nakon krunice molili smo trodnevnicu sv. Franji na čast te slavili sv. misu. U subotu i u nedjelju je sv. misu slavio i propovijedao župnik fra Petar. U ponedjeljak 03. listopada, nakon sv. mise koju je predvodio župni vikar fra Lukica Vojković, održano je i molitveno bdijenje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom na temu „Gospodine, pokaži nam svoju volju!“, kojem je predsjedao župnik fra Petar. U ispunjenoj crkvi mladi i stari župljani župe sv. Ilije su proveli više od dva sata u klanjaju pred Presvetim uz evanđoske odlomke i prigodne tekstove koje je sv. Franjo sa svojim sudrugovima čitao i razmatrao na početku svog apostolskog djelovanja prije 800 godina. Evanđeoske odlomke i tekstove čitali su vjeroučitelji Ivan Menalo, Krešimir Jurić i Tomislav Medak te profesor Nikola Grmoja, dok su pjevanje za vrijeme bdijenja predvodili mladi naše župe, članovi Frame i „VIS Zvjezdice“.

Na svetkovinu serafskog oca sv. Franje 04. listopada 2011. u 18 sati župnik fra Petar Gulić u prepunoj crkvi sv. Franje predvodio je misno slavlje te u propovijedi osvijetlio lik sv. Franje, kojeg je posvijestio vremenu u kojem živimo. Misno slavlje svojim skladnim pjevanjem svih prisutnih pratili su mladi našeg „ VIS-a Zvjezdice“. Uz proslavu sv. Franje proslavili smo i prvu godišnjicu posvete naše crkve sv. Franje na Kladi sjećajući se prošlogodišnjeg svečanog slavlja proslave sv. Franje i posvete crkve na Kladi kad nas je pohodio naš nadbiskup Marin Barišić te posvetio ovaj prekrasni hram Božji posvećen siromašku i zanesenjaku iz Asiza.

Nadamo se da će ovaj višednevni program obilježavanja svetkovine serafskog oca sv. Franje na Kladi u župi sv. Ilije biti duhovno plodonosan te da će župljani župe sv. Ilije, a na poseban način oni koji gravitiraju ovom dijelu naše župe prepoznati volju Gospodnju u vlastitom životu i svesrdo je vršiti te po zagovoru sv. Franje ostati dosljednji svoga kršćanskog poziva!

Fotografije 

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

München: Hrvatski ansambl „Lado“ u HKŽ München

************

München: Stepinčevo 2020.

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1207
Ovaj mjesecOvaj mjesec65976
UkupnoUkupno7449676

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 126