Imenovan novi dekan KBF-a prof. dr. sc. fra Ante Vučković

Nakon što je stigao dekret Kongregacije za katolički odgoj Veliki kancelar KBF-a Sveučilišta u Splitu mons. Marin Barišić imenovao je prof. dr. sc. Antu Vučkovića dekanom KBF-a. U njegovom je prisutstvu 10. listopada izvršena i primopredaja službe.

Ante Vučković, rodio se 23. veljače 1958. godine u Sinju. Osnovnu školu i klasičnu gimnaziju završio je u Sinju, a filozofsko-teološki studij u Makarskoj i Zagrebu, gdje je diplomirao, 1984. godine. Za svećenika Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja zaređen je 3. srpnja 1983. godine u Sinju. Bio je godinu dana kapelan u Metkoviću i dvije godine dušobrižnik za hrvatske iseljenike u Münchenu. Poslijediplomski studij filozofije započeo je u Münchenu, na Visokoj filozofskoj školi (Philosophische Hochschule), a nastavio na Papinskom učilištu Antonianum (Pontificio Ateneo Antonianum) u Rimu, gdje je magistrirao i obranio doktorsku disertaciju, čime je stekao akademski naslov doktora filozofije. Doktorski rad objelodanjen je na talijanskomu La dimensione dell'ascolto in M. Heidegger (Roma, 1993.) i na hrvatskomu Dimenzija slušanja u M. Heideggera (Zagreb, 1993.).

Predavao je na Franjevačkoj visokoj bogosloviji u Makarskoj, Pontificio Ateneo Antonianum, sjemeništu Redemptoris Mater u Puli, a sada predaje na Katoličkomu bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu (od ak. god. 1999./2000.) i na Odsjeku za filozofiju Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Splitu (od ak. god. 2005./2006.).

U zvanje višega asistenta izabran je 1996., u znanstveno-nastavno zvanje docenta 2000., a u zvanje izvanrednoga profesora 2007. godine.

Bio je prodekan za nastavu (2003.-2005.) i u istom razdoblju pročelnik fakultetskog povjerenstva za preoblikovanje programa prema zahtjevima Bolonjskoga procesa i član Povjerenstva za ECTS Sveučilišta u Splitu. Akademske godine 2008./2009. kao slobodnu godinu proveo je u Izraelu. Početkom akademske godine 2009./2010. izabran je za prodekana za znanost. Predsjednik je Povjerenstva za poslijediplomski studij. Član je Uredničkoga vijeća časopisa Crkva u svijetu i član je znanstvenog vijeća časopisa Nova prisutnost. Član je Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za kler.

 

Pretraži sadržaj

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1031
Ovaj mjesecOvaj mjesec39937
UkupnoUkupno6454554

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 68 

Administrator

franodoljanin@gmail.com