Kelkheim: Natjecatelji Biblijske olimpijade u Parizu

Da se isplati vrijedno i marljivo pripremati za Biblijsku olimpijadu, posvjedočili su ovih dana i vjeroučenici Hrvatske katoličke župe Main-Taunus/Hochtaunus sa sjedištem u Kelkheimu, koji su sudjelovali na Olimpijadi, a za koje je ta župa u znak zahvale i postignute rezultate na Olimpijadi organizirala putovanje u Pariz. Valja podsjetiti kako je na jubilarnoj 25. Biblijskoj olimpijadi, održanoj 14. svibnja u Heusenstammu kod Offenbacha, u organizaciji Hrvatskoga dušobrižničkog ureda iz Frankfurta, sudjelovalo pet ekipa iz te župe, a III. ekipa Main-Taunus/Hochtaunus osvojila je zajedno s I. ekipom HKM München prvo mjesto i zlatnu medalju. Brončanu medalju osvojila je IV. ekipa Main-Taunus/Hochtaunus.

Uz mlade, na putovanje se uputila i skupina starijih članova tamošnje župe, a svi su zajedno krenuli autobusom iz Kelkheima u noći s nedjelje na ponedjeljak 9. listopada pod vodstvom župnika fra Marinka Vukmana i pastoralne suradnice s. Magdalene Višić.

U Pariz su stigli u ponedjeljak 10. listopada u prijepodnevnim satima te su razgledali znamenitosti toga poznatog grada, a na poznatim mjestima svoj su boravak u Parizu ovjekovječili i zajedničkim fotografiranjem. Posebnu su poznornost toga dana obratili na Luksemburški vrt i Sveučilište Sorbonne. Smjestili su se u samostanu časnih sestara Srca Isusova uz prekrasnu baziliku Srca Isusova na pariškom brežuljku Montmartre odakle puca prekasan pogled prema gradu. Sudionici putovanja sudjelovali su u misnim slavljima i osobnim molitvama u toj poznatoj bazilici vječnog klanjanja Presvetom Oltarskom Sakramentu.

Tijekom boravka u Parizu posjetili su i druge znamenitosti između ostalog: čuvenu katedralu Naše Gospe, Eiffelov toranj, Muzej Louvre, Elizejske poljane i sl., a nezaboravna je bila i vožnja brodom Seinom, i to sve pod stručnim vodstvom rođene Šibenčanke Jadranke Frua Bernard. U Kelkheim su se sretno vratili u srijedu 12. listopada u popodnevnim satima.

Tekst i snimke: Adolf Polegubić

 

.
 .

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Šubićevac: Čitanje Biblije

************

XIV. nacionalni tečaj za duhovne asistente OFS-a i FRAME

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas323
Ovaj mjesecOvaj mjesec69538
UkupnoUkupno7536371

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 30