Vrgorac: Primanja u Frami

Nakon godine dana priprave, u crkvi Naviještanja BDM u Vrgorcu u nedjelju, 16. listopada 2011. godine, na završetku euharistijskog slavlja osam mladića i djevojaka primljeni su u Franjevačku mladež. Euharistijsko slavlje i obred primanja predvodio je fra Frano Doljanin, područni (provincijski) duhovni asistent za Framu.

Na početku slavlja fra Petar Vrljičak, župnik, pozdravio je predvoditelja slavlja i zahvalio Bogu jer će u Franjevačaku mladež biti primljeno osam mladića i djevojaka. Preporučio ih je u molitve cijeloj župnoj zajednici. U slavlju su sudjelovali članovi Frame iz Splita (Gospa od Zdravlja i Sv. Obitelji), Imotskog, Metkovića i Sinja. Treba napomenuti da je Hod Frame 2010. godine prolazio kroz Vrgorac. Za vrijeme boravka framaša u Vrgorcu na molitvu i druženje odazvali su se mladi iz župe i bili oduševljeni. Izrazili su želju da i oni pokušaju slijediti taj način života. Nakon godinu dana njihova se želja, uz velikodušnu pomoć fra Petra, i ostvarila. 

Poslije euharistijskog slavlja, na poziv župnika, svi su se framaši okupili u dvorani uz crkvu gdje su se okrijepili i družili. Osim okrepe i druženja, framaši su održali i sastanak na kojem su razgovarali o životu i načinu djelovanja Frame u Vrgorcu. Dogovoreno je da Framu Vrgorac predstavlja Josip Buklijaš.

 

 

Pretraži sadržaj

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

2.-13. lipnja: Šubićevac - Proslava sv. Ante

***********

10.-13. lipnja: Proslava sv. Ante u Turjacima

**********

10.-13. lipnja: Ugljane - Proslava sv. Ante

***********

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas635
Ovaj mjesecOvaj mjesec44637
UkupnoUkupno6881419

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 123 

Administrator

franodoljanin@gmail.com