FRAMA grada Splita obilježila Međunarodni dan borbe protiv siromaštva

U ponedjeljak, 17. listopada 2011. splitski framaši obilježili su Međunarodni dan borbe protiv siromaštva na svoj način - konkretnim primjerom po uzoru na svoga zaštitnika sv. Franju. Na vrhu Marmontove ulice, kao i svake godine, bio je postavljen štand na kojemu su framaši čekali ljude dobre volje, spremne pomoći, ljude koji su spremni kroz osnovne namirnice: brašno, ulje, tjesteninu reći da su tu, da im je stalo.

Mi, framaši, dočekali smo ih otvorenih ruku i srca. Počastili kolačima i riječima izrekli zahvalu u ime naših bližnjih koji su nijemi pred svijetom, a itekako gladni, ne samo kruha nego i razumijevanja i ljubavi. Na koncu konca, kao i svi mi.

Splićani su se odazvali u lijepom broju, od hrane koja je prikupljena pripravljeno je 88 paketa osnovnih prehrambenih i higijenskih potrepština za siromašne obitelji diljem Splita.

Bitna je i ona duhovna dimenzija ovog događaja - da ovakav dan ne bude mrtvo slovo na papiru, da nam svima podsvijesti neke stvari koje su sama srž našeg kršćanskog imena, imena koje nosimo s ponosom i dužnošću. 

 

 

Bitno se staviti u položaj majke koja djetetu ne može objasniti da sutra preskače ručak, u položaj oca koji s licem među dlanovima svu težinu situacije stavlja na svoja pleća, krivi sebe.

A svima nama se u životu mogu dogoditi stvari koje će dovesti u pitanje našu egzistenciju, a isto svima nama malo, tako malo treba da pomognemo našoj braći i pružimo ruku onima kojima je pomoć potrebna. Mi smo ti koji trebaju ići glavom kroz zid, kao Isus, vratiti pogled u "nadu bez nade".

Mario Anić, Frama Split (Gospa od Zdravlja)

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

München: Hrvatski ansambl „Lado“ u HKŽ München

************

München: Stepinčevo 2020.

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas860
Ovaj mjesecOvaj mjesec65629
UkupnoUkupno7449329

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 129