Miljevci: Posveta crkve Imena Isusova

Svečano misno slavlje na 30. nedjelju kroz godinu,  23. listopada 2011. godine, povodom posvete obnovljene župne crkve Imena Isusova u Miljevcima, predvodio je mons. Ante Ivas, biskup šibenski uz koncelebraciju četvorice svećenika. Na misi su također bili prisutni novaci zajedno s njihovim meštrom fra Jurom Šimunovićem. Misno slavlje uveličao je pjesmom miljevački župni zbor. Misno slavlje započelo je u 11 sati procesijom do župne crkve. Nakon procesije, župljanin Drago Bačić, pozdravio je biskupa i u ime svih župljana izrazio riječi dobrodošlice.

Biskup je u prigodnoj homiliji naglasio da „svaka obnova crkve jest velika poruka. Tako i obnova ove crkve znak je da vam je Bog htio poručiti da vjeru svoju trebamo stalno obnavljati kako se ne bi dogodilo da nam se vjera poljulja i da u nama više nije čvrsta, da se nešto u nama ili našoj vjeri ruši, ili Bože sačuvaj sruši. To je prva velika poruka, prvi veliki poziv koji Bog preko ovoga čina posvete crkve nama želi reći“.

Nakon homilije i molitve litanija Svih svetih biskup je, uz pomoć župnika fra Ivana Maletića, pomazao svetim uljem četiri križa na bočnim zidovima crkve.

Na kraju misnog slavlja župnik fra Ivan Maletić zahvalio je svima koji su na bilo koji način pomogli da crkva zasja u punom sjaju duhovne i materijalne ljepote. Posebno je zahvalio mons. Anti Ivasu, biskupu šibenskom, koji je posvetio župnu crkvu Imena Isusova.

Fotografije 

Tekst i slike: Fra Jerko

 

 

Pretraži sadržaj

Najave

15. prosinca: Brist - Božićni koncert

**********

9. - 25. prosinca: "Božić u Čavoglavama"

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2097
Ovaj mjesecOvaj mjesec31890
UkupnoUkupno6446507

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 57 

Administrator

franodoljanin@gmail.com