Lovreć: Primanja u Frami

Nakon višemjesečne priprave u nedjelju, 30. listopada 2011. godine, na završetku euharistijskog slavlja šesnaest mladića i djevojaka primljeni su u Franjevačku mladež. Euharistijsko slavlje i obred primanja predvodio je fra Frano Doljanin, područni (provincijski) duhovni asistent za Framu.

Na početku slavlja fra Dinko Bošnjak, župnik, pozdravio je predvoditelja slavlja i zahvalio Bogu jer će u Franjevačaku mladež biti primljeno šesnaest mladića i djevojaka. Preporučio ih je u molitve cijeloj župnoj zajednici. Treba napomenuti da je ove godine, zahvaljujući gostoprimstvu župnika fra Dinka i vjernika,  Hod Frame prolazio i kroz Lovreć. Za vrijeme boravka framaša u Lovreću na molitvu i druženje odazvali su se mladi iz župe.

U ovom vremenu kada je teško reći "DA" Bogu, mladi koji su primljeni u mjesno bratstvo Frame u Lovreću zahvalili su Bogu na primljenom daru poziva i izrazili želju da će pokušati biti ustrajni slušatelji Riječi Božje po primjeru sv.Franje Asiškoga. Na završetku obreda primanja, župljani su spontano zapljeskali mladima na njihovoj odlučnosti i hrabrosti da izbližega upoznaju i slijede sv. Franju Asiškoga. Fra Dinko Bošnjak, župnik i definitor, zahvalio je predsjedatelju slavlja i čestitao mladima na započetom putu. 

 

Pretraži sadržaj

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1739
Ovaj mjesecOvaj mjesec54255
UkupnoUkupno6969589

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 104 

Administrator

franodoljanin@gmail.com