Lurd: Bogoslovi pomagali bolesnicima na hodočašću u Lurd

Od 20. do 23. listopada 2011. održano je hodočašće bolesnika u Lourdes u organizaciji Crkve za mlade Sveti Filip Neri iz Splita.

Volonteri pri spomenutoj Crkvi četvrti su put organizirali hodočašće za osobe s posebnim potrebama i za članove njihovih obitelji. Cilj je ovim osobama omogućiti, neovisno o njihovu stanju u bilo kojem pogledu, da hodočaste Gospi Lurdskoj. Osim toga želi im se poručiti kako nisu sami i kako ima još osoba koje su se spremne brinuti o njima pored njihovih najbližih.

Da bi se  sve ovo moglo ostvariti volonteri kao pratioci pomažu oko njege bolesnika, njihova hranjenja, odijevanja, kretanja, sve do čišćenja prostorija i brige o prtljazi putnika.

Ove godine oko 140 hodočasnika, od kojih 40-ak volontera, četiri dana su zajedno molili, razgovarali, družili se, zabavljali i tako učinili lijepim i nezaboravnim trenutke provedene u jednom od najvećih i najpoznatijih Gospinih svetištu na svijetu.

Zadovoljstvo i čast biti dio ovog plemenitog projekta, koje nas je sve obogatilo za jedno predivno iskustvo, imala je i naša karitativna bogoslovska sekcija, odnosno u njeno ime fra Filip Pražen i fra Lazar Perica.

Koristimo prigodu da i na našoj Provincijskoj stranici kažemo jedno veliko hvala svima onima koji čine naše  živote ljepšima i svoje vrijeme koriste kako bi pomogli svojim bližnjima.

Na poseban način hvala organizatorima i dobročiniteljima ovakvih susreta, jer što učiniste najmanjem od moje braće meni učiniste, reče Krist.

Nek nas sve prati Božja ljubav, mir i dobro!

Fotografije 

Fra Lazar

 

Pretraži sadržaj

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2018.

***********

28. lipnja: Šubićevac: Predstavljanje knjige "Fra Vjeko Ćurić- svetac našega doba"

***********

4. srpnja: Visovac - Dan Provincije

***********

7. srpnja: Visovac - Oblačenje i zavjetovanje

***********

7. studenoga: Povijesno otkrivanje reljefa Gospe Sinjske u Nazaretu

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1576
Ovaj mjesecOvaj mjesec55414
UkupnoUkupno6048539

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 108 

Administrator

franodoljanin@gmail.com