Šibenik: Područni kapitul Frame

U subotu, 12. studenoga 2011. godine, u župi sv. Ante Padovanskog u Šibeniku na Šubićevcu održan je II. područni kapitul Zadarsko-šibenskog područnog bratstva Frame. Na kapitulu su bila prisutna slijedeća bratstva: Frama Šibenik-Meterize, Frama Šibenik-Gospa van Grada, Frama Knin, Frama Drniš, Frama Zadar-Sv. Ivan Krstitelj, Frama Zadar-Arbanasi, Frama Šibenik-Šubićevac i Frama Lišane (u osnivanju).

Okupljene framaše na početku kapitula u crkvi sv. Ante pozdravila je Lucija Kundid, područna predsjednica Zadarsko-šibenskog područnog bratstva, i fra Ivan Nimac, definitor, gvardijan i župnik sv. Ante na Šubićevcu. On je u svom pozdravu izrazio dobrodošlicu i radost te zaželio plodonosan rad i uspjeh ovog kapitula. Nakon pozdrava fra Ivan Lukač, područni duhovni asistent, predvodio je molitvu.

Radni dio kapitula započeo je u samostanskoj dvorani predavanjem na temu „Braćo, radite hrabro, budite jaki i pouzdajte se u Gospodina!“. Predavanje je održao fra Frano Doljanin, područni duhovni asistent Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva. Nakon predavanja bio je rad u grupama na temelju pitanja koja su pripremili organizatori u dogovoru s predavačem.

Framaši su imali rad u grupama prije i poslije ručka. Nakon drugog rada u grupama bio je plenum u kojem su framaši iznijeli pozitivna i negativna iskustva na temelju rada u mjesnim bratstvima. Nakon toga uslijedio je zabavni dio.

Područni kapitul je završio slavljem sakramenta pomirenja i euharistijskim slavljem koje je predvodio fra Ivan Nimac, a u koncelebraciji su bili fra Mario Radman, fra Frano Doljanin, fra Nikola Ćurčija i fra Ivan Lukač. Slavlje su animirali framaši.

Fotografije 

 

 

Pretraži sadržaj

Najave

15. prosinca: Brist - Božićni koncert

**********

9. - 25. prosinca: "Božić u Čavoglavama"

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2091
Ovaj mjesecOvaj mjesec31884
UkupnoUkupno6446501

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 59 

Administrator

franodoljanin@gmail.com