Šibenik: Područni kapitul Frame

U subotu, 12. studenoga 2011. godine, u župi sv. Ante Padovanskog u Šibeniku na Šubićevcu održan je II. područni kapitul Zadarsko-šibenskog područnog bratstva Frame. Na kapitulu su bila prisutna slijedeća bratstva: Frama Šibenik-Meterize, Frama Šibenik-Gospa van Grada, Frama Knin, Frama Drniš, Frama Zadar-Sv. Ivan Krstitelj, Frama Zadar-Arbanasi, Frama Šibenik-Šubićevac i Frama Lišane (u osnivanju).

Okupljene framaše na početku kapitula u crkvi sv. Ante pozdravila je Lucija Kundid, područna predsjednica Zadarsko-šibenskog područnog bratstva, i fra Ivan Nimac, definitor, gvardijan i župnik sv. Ante na Šubićevcu. On je u svom pozdravu izrazio dobrodošlicu i radost te zaželio plodonosan rad i uspjeh ovog kapitula. Nakon pozdrava fra Ivan Lukač, područni duhovni asistent, predvodio je molitvu.

Radni dio kapitula započeo je u samostanskoj dvorani predavanjem na temu „Braćo, radite hrabro, budite jaki i pouzdajte se u Gospodina!“. Predavanje je održao fra Frano Doljanin, područni duhovni asistent Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva. Nakon predavanja bio je rad u grupama na temelju pitanja koja su pripremili organizatori u dogovoru s predavačem.

Framaši su imali rad u grupama prije i poslije ručka. Nakon drugog rada u grupama bio je plenum u kojem su framaši iznijeli pozitivna i negativna iskustva na temelju rada u mjesnim bratstvima. Nakon toga uslijedio je zabavni dio.

Područni kapitul je završio slavljem sakramenta pomirenja i euharistijskim slavljem koje je predvodio fra Ivan Nimac, a u koncelebraciji su bili fra Mario Radman, fra Frano Doljanin, fra Nikola Ćurčija i fra Ivan Lukač. Slavlje su animirali framaši.

Fotografije 

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Slika sv. Nikole Tavelića u Promini

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1242
Ovaj mjesecOvaj mjesec54968
UkupnoUkupno7521801

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 776