Koncert vinjanskih zborova

U subotu, 12. studenoga, drugog dana trodnevnice svetom Nikoli Taveliću, vinjanski zborovi veliki župni zbor, Zbor mladih i Dječji zbor, održali su kratki koncert. Svaki zbor je otpjevao po tri pjesme.

Prvi je nastupio veliki župni zbor. Pod dirigentskom palicom župnika i voditelja fra Denisa Šimunovića, uz orguljašku pratnju Jelene Delipetar bezprijekorno su otpjevali pjesme. Treba spomenuti da veliki župni zbor čine četiri manja zbora iz četiri vinjanske crkve, a „otpjevali su kao jedan“.

Zatim je nastupio zbor mladih sačinjen od osamnaest pjevača i troje „novopečenih“ svirača - na orguljicama Ana Marija Buljan, gitare Vinko Topić i Josip Pojatina. Naime njih troje sviraju tek od ovog ljeta, a jedna trećina zboraša se zboru priključila od početka ove školske godine. Ali to se nije dalo primijetiti u njihovom pjevanju. Poletno, veselo i sigurno pod ravnanjem fra Denisa su izveli svoju točku. 

I šećer na kraju! Dječji zbor, zbor djece osnovne škole u  kojem pjeva i nekoliko predškolaca - djece koja još ni slova nisu naučila, otpjevao je svoje tri pjesme uz  solo pjevanje Ivane Kukavica i orguljašku pratnju fra Denisa.

U pauzama dok su se zborovi smjenjivali Ivana Kukavica je na orguljicama je izvela jednu skladbu iz opusa J. S. Bacha a fra Denis iz opusa G. F. Händela.

Bio je to jedan hvale vrijedan događaj. Svakako najviše treba zahvaliti vinjanskom župniku i zborovođi fra Denisu Šimunoviću koji vodi sve ove zborove ne štedeći ni truda ni vremena, a i svim zborašima i zborašicama koji ga slijede. I kako na kraju koncerta fra Jakov Udovičić reče: „ Dok Imotski ima svoga Crnoga mi u Vinjanima imamo svoga Župnika!“

Fotografije 

Maja Šimić

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

München: Hrvatski ansambl „Lado“ u HKŽ München

************

München: Stepinčevo 2020.

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas571
Ovaj mjesecOvaj mjesec62745
UkupnoUkupno7446445

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 34