Drniš: Frama obilježila 20. obljetnicu sjećanja na Vukovar

Povodom 20. obljetnice pada grada Vukovara, simbola hrvatskog otpora i hrabrosti, Frama Drniš je pripremila prigodan program, pod nazivom''I u mom gradu Vukovar svijetli''. Program je održan 18. studenoga 2011.g. u prostorijama Glazbene škole ''Krsto Odak'' u 17.00 sati.

Na samom početku, nazočnima se obratio gradonačelnik grada Drniša Ante Dželalija, a zatim i župnik fra Božo Morić. Nakon uvodnih riječi program je započeo pjesmom  „Kako se piše pjesma o domovini“ autora Zvonimira Goloba. U nastavku programa mogli su se čuti različiti tekstovi o gradu Vukovaru, životu u njemu te o vukovarskoj bolnici. Zbor sastavljen od drniških framaša upotpunio je večer izvedbom pjesama domoljubnog karaktera.

Na kraju programa, nazočnima se obratio i fra Mario Radman, župni vikar i duhovni asistent Frame, koji je uputio riječi zahvale svima onim koji su framašima pomogli u realizaciji programa. Nakon riječi zahvale, uslijedila je molitva za sve stradale i nestale hrvatske branitelje i civile. Po završetku programa u školi, nazočni Drnišani i Drnišanke uputili su se u  mimohod ulicama grada Drniša sa zapaljenim svijećama. Tako se i ove godine, na jedan simboličan način, obilježio dan sjećanja na žrtvu Vukovara.

Fotografije   

Ivana Kisić

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Sinj: Proslava Velike Gospe 2019.

************

Plina Stablina: Proslava Velike Gospe 2019.

Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2219
Ovaj mjesecOvaj mjesec52401
UkupnoUkupno7042132

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 107