Split: Duhovna obnova za članove FSR-a i Frame iz Imotskog

Jedan od vidova zajedništva FSR-a i Frame u Imotskom svakako su duhovne obnove. Svake godine u župi nastojimo održati nekoliko takvih zajedničkih duhovnih obnova, a barem jednom izvan Imotskog. Ove smo godine odlučili imati duhovnu obnovu u Splitu, u Franjevačkom samostanu sluge Božjeg Ante Antića na Trsteniku i kod sestara klarisa u godini proslave 800. obljetnice osnutka njihovog Reda.

 

Duhovna je obnova održana u subotu, 19. studenog. Krenuli smo iz Imotskog u 8.30 u pratnji naših duhovnih asistenata fra Zorana  i fra Kristiana te smo došli u samostan na Trsteniku oko 10.00 sati. Najprije smo, kao pripravu za euharistijsko slavlje, imali pokorničko bogoslužje i priliku za ispovijed. Pomireni s Bogom i Crkvom, slavili smo sv. misu u crkvi Presvetog Otkupitelja. Misu je predvodio i  propovijedao fra Šimun Bilokapić, gvardijan samostana. Na kraju misnog slavlja domaćem je gvardijanu fra Šimunu na gostoprimstvu zahvalio naš gvardijan i duhovni asistent FSR-a fra Zoran.

Nakon duhovne okrepe uslijedila je tjelesna, po običaju iz torbe, što su ponijeli članovi FSR-a. Osnažena duha i tijela uputili smo se prema samostanu sestara klarisa. U crkvi sv. Klare jedna nas je od sestara upoznala sa životom sv. Klare i poviješću samostana te nam predstavila život sestara u samostanu. Poslije zajedničke pobožnosti sv. Klari imali smo susret sa sestrama u njihovoj primaćoj sobi.

Fotografije 

  

 

 

Pretraži sadržaj

Najave

15. prosinca: Brist - Božićni koncert

**********

9. - 25. prosinca: "Božić u Čavoglavama"

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2132
Ovaj mjesecOvaj mjesec31925
UkupnoUkupno6446542

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 59 

Administrator

franodoljanin@gmail.com