Drniš: Proslava Gospe od Zdravlja

Euharistijsko slavlje u ponedjeljak, 21. studenog 2011. godine, u Drnišu povodom svetkovine Gospe od Zdravlja, koju Drnišani posebno štuju, predvodio je dr. fra Stipe Nimac, profesor na KBF-u u Splitu i domagistar bogoslova. U koncelebraciji su bila sedmorica svećenika, a na misi su također bili prisutni novaci zajedno s meštrom dr. fra Jurom Šimunovićem. Misno je slavlje pjesmom uveličao drniški župni zbor. U 10 sati, u procesiji s Gospinom slikom, vjernici su se iz crkve sv. Ante uputili prema crkvi Gospe od Ružarija. Sliku su Gospe od Zdravlja nosile drniške djevojke.

U propovijedi dr. fra Stipe Nimac naglsaio je kako Marija u nijednom momentu nije bila frustrirana osoba. Ona je bila ostvarena osoba. Ona je jasno otkrila svoje mjesto i ulogu u povijesti spasenja. I svatko od nas, tko ne otkrije svoje mjesto i ulogu u povijesti, skloniji je kompleksu manje vrijednosti, kompleksu suvišnosti i kompleksu krivnje. Zato doći danas slaviti Gospu od Zdravlja u ovoj velebnoj crkvi u Drnišu, u biti znači, kako se poput Marije ostvariti kao čovjek.

Na kraju misnog slavlja, nakon što se župnik fra Božo Morić zahvalio na poseban način predvoditelju misnog slavlja dr. fra Stipi Nimcu, vjernici su se u svečanoj procesiji kroz ulice grada Drniša uputili prema crkvi sv. Ante, pjevajući Marijanske pjesme i moleći litanije. Sliku Gospe od Zdravlja nosili su novaci s Visovca.

Fotografije 

Jerko 

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Sinj: Proslava Velike Gospe 2019.

************

Plina Stablina: Proslava Velike Gospe 2019.

Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2222
Ovaj mjesecOvaj mjesec52404
UkupnoUkupno7042135

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 99