Vinjani: Proslava sv. Kate

Jedna od četiriju crkava u župi Vinjani posvećena je sv. Katarini Aleksandrijskoj, djevici i mučenici s početka 4. stoljeća. Za svoju su se proslavu župljani Vinjana pripremali trodnevnicom od 22. do 24. studenog. Svaki dan trodnevnice u 15.30 sati bila je ispovijed i krunica, a u 16.00 sati sv. misa i propovijed. Dan uoči svetkovine bilo je trosatno euharistijsko klanjanje od 17.00 do 20.00 sati.

Na samu svetkovinu, 25. studenog, prijepodne je slavljena sveta misa u 10.30 sati, a poslijepodne je u 16.00 sati bilo središnje slavlje, na kojem se okupilo oko 250 vjernika. Najprije je održana procesija oko crkve i župne kuće, a potom je uslijedilo euharistijsko slavlje koje je predvodio fra Kristian Stipanović, župni vikar Imotskoga i magistar postulanata. U koncelebraciji su bili fra Denis Šimunović, župnik Vinjana, fra Jakov Udovičić, župni vikar Vinjana, fra Zoran Jonjić, župnik Slivna i fra Rafael Begić, župni vikar Prološca.

Na kraju slavlja župnik fra Denis zahvalio je Bogu što je ove godine providio lijepo vrijeme o svetkovini sv. Kate. Zaželio je svim osobama koje nose ime sv. Katarine sretan imendan, a sve je vjernike potaknuo da slijede primjer današnje svetice koja je bila vjerna Kristu sve do mučeničke smrti. Nakon sv. mise sve koje slave imendan častile su kolačima i pićem okupljene vjernike ispred župne kuće. 

Fotografije 

Fra Kristian

 

Pretraži sadržaj

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1708
Ovaj mjesecOvaj mjesec54224
UkupnoUkupno6969558

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 64 

Administrator

franodoljanin@gmail.com