Dubravice: Proslava sv. Kate

Euharistijsko slavlje u petak, 25. studenog 2011. godine, u Dubravicama povodom svetkovine svete Katarine Aleksandrijske, naslovnice župne crkve, predvodio je gvardijan samostana Gospe od Milosti na Visovcu fra Mate Gverić.

U koncelebraciji su bila šestorica svećenika. Na svetoj misi bili sudjelovali su novaci s Visovca zajedno s njihovim meštrom dr. fra Jurom Šimunovićem. Novaci su također animirali pjevanje. Misno slavlje započelo je procesijom u 11 sati u kojoj su djevojke iz župe Dubravice nosile kip sv. Katarine.

U propovijedi je fra Mate Gverić poručio dubravčanima: „Izabrali ste pravu sveticu, sv. Katarinu. Živjela je u 3. st. u vrijeme kad je Dioklecijan bio veliki progonitelj kršćanstva. U vrijeme kad je živila Katarina živjeli su i sv. Dujam, sv. Stošija i sv. Anastazija. Katarina je bila osoba jakoga karaktera i visoke naobrazbe. Rodila se u Aleksandriji, gradu koji je bio kulturno jači nego bilo koji grčki grad. Bila je plemićkoga roda... Katarini je bila postavljena alternativa:  žrtvuj poganskim bogovima (čak joj je bilo ponuđeno mjesto kraljice) - ili ćeš umrijeti. No ona na to nije pristala ostajući vjerna kršćanstvu. Tu se pokazao visoki stupanj Katarinine osobnosti i uvjerenja, vjere. Ona se nije htjela odreći Isusa ni pod prijetnjom smrću.“

Na kraju misnog slavlja, župnik fra Božo Duvnjak zahvalio je gvardijanu fra Mati Gveriću što je predvodio misno slavlje. Također je zahvalio ostalim svećenicima koji su bili u koncelebraciji te novacima i njihovu meštru. Župljanima je čestitao svetkovinu sv. Katarine te napomenuo da će uskoro kip sv. Katarine poslati na renoviranje.

Fotografije 

Fra Jerko

 

Pretraži sadržaj

Najave

Duhovne vježbe - 2017.

*********

23. srpnja: Visoka: Fra Mario Lemo - mlada misa

*********

24.7. - 2. 8. Imotski - Proslava Gospe od Anđela


*********

29.-30. srpnja: Knin - Festival duhovne glazbe

Aktualno

SINJ - VELIKA GOSPA 2017.

**********************

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1400
Ovaj mjesecOvaj mjesec45010
UkupnoUkupno5206194

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 121 

Administrator

franodoljanin@gmail.com