Split-Trstenik: Otvoren Centar za savjetovanje studenata

U četvrtak, 8. prosinca 2011. godine, u prostorijama franjevačkog samostana na Trsteniku otvoren je Centar za savjetovanje studenata Filozofskog fakulteta i Sveučilišta u Splitu.

Na početku svečanog otvorenja dr. sc. Marko Trogrlić, dekan Filozofskog fakulteta pozdravio je Ivana Pavića, rektora Sveučilišta u Splitu, Gorana Karduma, prodekana za nastavu i studentska pitanja na Filozofskom fakultetu, fra Šimuna Bilokapića, gvardijana samostana, prorektore, dekane i prodekane Sveučelišta u Splitu, zaposlenike Filozofskog fakulteta i sve studente i studentice. „Nakon mnogih priprema ostvario se naš san da se na našem Fakultetu osnuje ovaj Centar za savjetovanje“, rekao je dekan Marko Troglić, i naglasio kako je ovo važno za naše Sveučilište koje broji oko 25 tisuća studenata. Ovaj Centar za savjetovanje, rekao je dekan, „koji se otvara ne samo za studente nego za sve, ovaj Centar otvara se svim onim radostima i žalostima, svim nadama i tegobama, izazovima, postignućima i razočarenjima, svemu onome što čovjeka prati u njegovoj egzistenciji“. Zahvaljujući kolegama s Fakulteta i rektoru, dekan je naglasio da je „temeljni smisao ovoga Centra da čovjek može pronaći ono što sam ne može ostvariti“. Dekan je zahvalio gvardijanu fra Šimunu i njegovim pomoćnicima na ustapanju prostora za ovaj Centar.

Doc. dr. sc. Goran Kardum, prodekan za nastavu i studenetska pitanja, prisutnima je objasnio u užem smislu značenje postojanja ovoga savjetovališta.

Ivan Pavić, rektor Sveučilišta u Splitu, izrazio je radost otvaranja ovoga Centra i rekao da su velika sveučilišta velika po broju studenata, po broju programa, nastavnika, ali i velika su i po ovakvim centrima koji služe studentima. Zahvalio je dekanu koji je prepoznao važnost ovakvog Centra kao i svima drugima koji su se uključili u ostvarenje ovoga projekta. Nakon toga rektor Ivan Pavić je otvorio Cetar za savjetovalište.

Fotografije 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Karin: Znanstveno stručni simpozij o razaranju i obnovi

************

Split/Trstenik: Tribina

Katolička Crkva i aktualnosti ekumenskog dijaloga zadnjih pedeset godina

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1513
Ovaj mjesecOvaj mjesec52984
UkupnoUkupno7436684

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 120