KELKHEIM: Proslava za djecu Afrike

 Hrvatska katolička župa Main-Taunus/Hochtaunus organizirala je u subotu 10. prosinca u dvorani Stadthalle u Kelkheimu nikolinjsko-božićnu proslavu, od koje je čisti prihod od 3000 eura upućen za siromašnu djecu u Kongu u Africi, gdje djeluju školske sestre franjevke Provincije Presvetoga Srca Isusova iz Splita.

 


 

Sve je na početku pozdravio župnik fra Marinko Vukman istaknuvši: “Okupili smo se i ove godine u svečanom ozračju dvorane Stadthalle u Kelkheimu na našoj tradicionalnoj nikolinjsko-božićnoj proslavi. Došli smo u ovu dvoranu s područja cijele naše župe, ali i šire, na čemu vam od srca zahvaljujem, u svoje osobno ime, u ime pastoralne suradnice s. Magdalene Višić, članova župnog vijeća i svih vjernika naše župe. I ova proslava, kao i gotovo sve naše proslave, ima humanitarno značenje, tako će čisti prihod od proslave biti upućen djeci u Africi, u državu Kongo, u kojoj djeluju naše školske sestre franjevke Provincije Presvetoga Srca Isusova iz Splita, kojoj pripada i naša s. Magdalena. Zato već sada, hvala vam na odazivu i pomoći“, kazao je fra Marinko koji je posebno obradovao najmlađe dolaskom Svetoga Nikole. Potom je nekoliko riječi kazao o Svetom Nikoli, zaštitniku djece, pomoraca, djevojaka, siromaha, studenata, farmaceuta, pekara, ribara, zatvorenika, trgovaca, putnika, otoka Sicilije, pariškog sveučilišta i mnogih gradova širom svijeta. „I u našoj su domovini mnoge crkve podignute u čast tom dragom svecu. I dok s nestrpljenjem očekujemo dolazak dragog nam sveca, još jednom koristim priliku zahvaliti svima koji su na bilo koji način doprinijeli uspjehu ove lijepe večeri.”

Na proslavi je sudjelovao i konzul Generalnog konzulata R. Hrvatske iz Frankfurta Damir Sabljak sa suprugom i djecom. U bogatom programu sudjelovali su predškolci, zbor djece i mladih pod vodstvom s. Magdalene Višić, te mali, srednji i veliki folklor pod vodstvom Martine Višić, Klare Banovčić i Dražene Brešić, a po prvi put i djeca hrvatske dopunske nastave pod vodstvom svojih učiteljica, koja su izvela prigodni igrolaz. Potom je na pozornicu došao Sveti Nikola. Nakon što je djeci i svima okupljenima uputio prigodnu riječ, najmlađima je podijelio darove. Priređena je i bogata tombola, a u zabavnom programu nastupio je pjevač Alen Nižetić uz pratnju glazbenog sastava “Esspresso”.

Program je vodila koordinatorica hrvatske nastave u Hessenu i učiteljica u području Main-Taunus/Hochtaunus Smiljana Veselić-Vučina.

Fotografije 

Tekst i snimke: Adolf Polegubić

 

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas992
Ovaj mjesecOvaj mjesec7996
UkupnoUkupno7622874

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 31