Darmstadt: Duhovno-glazebni događaj

Duhovno-glazbeni događaj organiziran je u nedjelju 11. prosinca u crkvi Sv. Fidelisa u Darmstadtu, koji se sastojao od tri dijela: krunice pobjede za hrvatsko zajedništvo i budućnost, svečanog misnog slavlja koje je predvodio voditelj misije fra Nediljko Brečić i koncerta Bogu i domovini. Autorica događaja je Lejdi Oreb, koja je ujedno bila voditeljica događaja. U molitvi krunice sudjelovali su Oliver Zeko, s. Anđela Milas, Dario Holenda, Orlando Medo i s. Damjana Damjanović sa skupinom prvopričesnika. Potom je slijedilo misno slavlje. O. Brečić je istaknuo kako su u životu našeg naroda važni i Bog i domovina. „Sjećamo se danas na poseban način žrtve Vukovara i molimo za pokoj duše svih poginulih u obrani Vukovara i hrvatske domovine“, istaknuo je. Misnom slavlju pribivali su i generalni konzuli R. Hrvatske iz Frankfurta na Majni Josip Špoljarić i iz Stuttgarta Ante Cicvarić.

Na kraju je održan koncert Bogu i domovini. U glazbeno-duhovnom događaju, na oduševljenje velikog broja vjernika, sudjelovali su misijski mješoviti zbor pod vodstvom s. Damjane i s. Anđele, tenor Ivo Gamulin, mezzosopranistica Aida Vidović Krlilanović, pjevačica Maja Blagdan, korepetitor mr. Milo Krilanović i autorica i voditeljica Lejdi Oreb.

Hrvatska katolička misija Darmstadt priredila je dan ranije, u subotu 10. prosinca, u dvorani župe Sv. Fidelisa nikolinjsko-božićnu proslavu. U bogatom programu nastupili su: misijski dječji zbor, misijska folklorna skupina, članovi Hrvatske dopunske škole. Pojavio se i Sveti Nikola s darovima, a priređena je bogata tombola. Nastupio je tamburaški sastav „Zlatni vezovi“, „Slash Band“, Ivo Gamulin Gianni, Aida Vidović Krilanović i Maja Blagdan.

Fotografije

Tekst i snimke: Adolf Polegubić

 

 

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

München: Hrvatski ansambl „Lado“ u HKŽ München

************

München: Stepinčevo 2020.

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas554
Ovaj mjesecOvaj mjesec62728
UkupnoUkupno7446428

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 41